Jsou tvrdé jak kámen, plné pražených mandlí, ale ve spojení s dezertním vínem, do kterého v Itálii tyto sušenky namáčí nebo s kávou/čajem, jsou naprosto famózní.
A jejich velkou výhodou je, že se dobře uskladňují. Takže když přijde návštěva, máte napečíno. Hlavně je dejte do sklenice či sáčku do tmavého místa.
Doba přípravy: 15 minut (+ 30 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 50 ks
INGREDIENCE:
- 300 g celých neloupaných mandlí
- 440 g hladké mouky
- 200 g cukru
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 vejce
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Mandle rozložte na plech a pečte 8 minut v troubě až lehce zhnědnou. Upečené mandle vyndejte z trouby a nechce vychladnout. Troubu stáhněte na 170 stupňů.
110 g mandlí rozdrťte v mixéru a zbylé mandle pokrájejte na kousky. Cca 1 mandle 2-3 kousky.
Smíchejte mouku s cukrem, solí, práškem do pečiva a umletými mandlemi. Uprostřed směsi vytvořte důlek a přidejte vejce. Vše uhnětejte a nakonec přidejte pokrájené mandel. Těsto bude hutnější.
Na plech položte pečící papír. Těsto rozdělte na 5 válečků o průměru asi 3 - 4 cm a položte je na plech. Pečte asi 20 minut.
Hotové sušenky nechce na mřížce vychladnout. A je hotovo :)
Včera jsem recept vyzkoušela. Napečeno mám pořád, ale ne nic moc 'trvanlivého'. Ani jsem moc nevěřila, že mi to bude chutnat, protože se s mandlema a chrumkavýma sušenkama, o jejich kombinaci ani nemluvím, moc nekamarádíme. Ale pak jsem ochutnala a zamilovala se. Musela jsem se hrozně krotit, abych nesežrala celý plech na posezení. Hned jsem litovala, že jsem pekla jen z poloviční dávky, asi to napravím hned zítra. Jsou fakt výborný, mockrát děkuju!! Káča
OdpovědětVymazatTak to mám ohromnou radost. Já tyto sušenky vždy peču naopak třeba z trojnásobné dávky. Vydrží ve sklenici dlouho a když přijde návštěva, tak mám hned k čaji či kávě hotovo. Dělám je i na Vánoce. Prostě každé roční období má své místo pro Cantuccini:)
VymazatDěkuji za výborný recept, pekla jsem včera a povedly se. Jsou výborný!!! Vždy jsem si je jen kupovala a náhodně jsem našla Váš recept a jsem moc ráda, hlavně proto, že v nich nejsou přidány žádné E éčka, které v zakoupených samozřejmě jsou. Takže Vám moooc děkuji. jsou SUPER!!
OdpovědětVymazatTak tohle mě opravdu těší. Já je peču i na Vánoce místo cukroví, ale většinou se Vánoc nedočkají :-D
VymazatAhoj a jak dlouho cca v te sklenici vydrží :) tereza
OdpovědětVymazatDokud je někdo nesní :-D
VymazatNaše nejoblíbenější sušenky, děláme je i na Vánoce :)
OdpovědětVymazatPřesně tak, já také :-)
Vymazat