Tak a je to tady, nyní se s vámi podělím o úžasný recept na pravou francouzskou bagetu. Není to nic těžkého, finančně nenáročné a požitek boží.
Hlavní kouzlo je v kynutí přes noc v lednici, ano v lednici :)
Doba přípravy: 15 min. příprava, 24 hod. kynutí
Náročnost: střední
Počet porcí: 2 ks velké bagety
INGREDIENCE:
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (na 500 g mouky)
- 3 lžičky soli
- 250 - 300 ml vody
Na dochucení
- kousky černých oliv / kousky sušených rajčat / slunečnicová nebo dýňová semínka / ...
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a postupně přiléváme vodu. A teď hnětáme, hnětáme, hněteme až do té doby, než budeme mít v těstě nepravidelné bublinky.
Vodu přidáváme postupně, abychom to neměli moc řídké.
Po uhnětení přikryjeme mísu potravinářskou fólií a vložíme do ledničky na 24 - 48 hod.
Poté vyndáme z ledničky, vytvoříme dvě větší nebo tři menší bagetky a dáme na plech na pečící papír. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Bagety vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct do zlatavá.
A konečně zažijete tu slast, ten perfektní zvuk krásně křupavé bagetky.
Podávejte jako přílohu k jídlu, s bylinkovým máslem, vlastně s čímkoliv :)
Jak dlouho se pecou ty bagety v troube, prosim?
OdpovědětVymazat