FUSILLI S RICOTTOU A BAZALKOU

Chcete vařit něco, co bude opravdu za pár minut hotové? Pusťte se se do tohoto receptu...

 
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3

INGREDIENCE:
  • 2-3 hrsti lístků bazalky (nebo 2 lžičky pesta)
  • 10 loupaných mandlí
  • malý stroužek česneku
  • 3 lžíce parmazánu
  • 3 lžíce mléka
  • 3 lžíce smetany
  • sůl, pepř
  • 1 kelímek ricotty (250 g)
  • 50 g másla
  • 300 g těstovin

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozmixujte 2-3 hrsti lístků bazalky, 10 loupaných mandlí, malý stroužek česneku, 3 lžíce parmazánu.

Poté směs promíchejte s 3 lžícemi mléka, 3 lžícemi smetany ke šlehání, solí a pepřem a ricottou utřenou s 50 g másla.

Vmíchejte do těstovin uvařených al dente.

Zde jsem použila špagety.

Podávejte nejlépe ihned.

Dobrou chuť


TIP NAVÍC:
Pokud nemáte doma bazalku, nahraďte ji 2 lžičky bazalkového pesta.

2 komentáře:

  1. Tak tohle je zatím absolutní favorit :-). Úplně skvělé, rychlé a chuťově dokonalé. Moc díky za tip. (Jen ten recept nemohu někdy lehce najít, kdyby to šlo přidat třeba pod "vaření", nebo do nějaké jiné kolonky, bylo by to fajn. Ale možná jen neumím hledat.) Ale kžp. moc díky za Vaše recepty, asi 14 dní se stravuji jen dle Vás a ještě jsem nevařila nic, co by mi nejelo ;). Takže díky! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho schovala, protože ta fotka je naprosto šílená. Ze začátků mého blogování :-D Chci ten recept přefotit a pak opět aktualizovat :-) Strašně moc děkuji za pochvalu, nesmírně mě to těší.

      Vymazat