JOGURTOVO-ČESNEKOVÝ DIP

Pravidelně v lednici mám mrkev a okurku. Když přijde návštěva není nic lepšího než pokrájet trochu zeleniny, na místo čipsů a tyčinek. Není tomu tak?

Takže já vždy pokrájím mrkev a okurku na proužky (tyčinky) a k tomu udělám tento dip. Trvá to tak 2 min. a je to skvělé.

Vhodné i k masu místo tatarky nebo do tortil. Je to zdravější forma.
 
Doba přípravy: 3 minuty
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
 
INGREDIENCE:
  • 1 malý jogurt
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • popřípadě pažitka, rukola, bazalka prostě co máte za bylinku

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Do jogurtu prolisujeme česnek, přidáme sůl a pepř, popřípadě bylinku a promícháme.
Přendáme do vzhledné mističky a můžeme podávat k mrkvi, okurce či jiné zelenině.
Vhodně i jako dip k masům či jako zálivka do salátů.


Žádné komentáře:

Okomentovat