Já tedy osobně nemám formičku na ořechy, tak si z těsta vykrájím hvězdičky a slepím je krémem a je to také dokonalé :)
Doba přípravy: 15 minut
Chlazení: 60 minut
Pečení: 5 - 8 minut
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 180 g moučkového cukru
- 25 g kakaa holandského typu
- 280 g másla
- 300 g hladké mouky
- 60 g polohrubé mouky
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička nastrouhané kůry z citronu
PAŘÍŽSKÝ KRÉM
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Ze surovin na těsto vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice.
Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém.
Pečte při 200 °C asi 8-10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.
Nebo:
Vyválejte placku, vykrájejte například do hvězdiček, koleček či jiného tvaru a dejte na plech na pečící papír. Po upečení slepujte cca 10 dní před Vánocemi. Lehce posypte moučkovým cukrem nebo hořkým kakaem.
Krém:
Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Místo šlehačky a kakao můžete použít již hotovou pařížskou šlehačku od fi. Olma. Stojí cca 17,9 Kč.
Žádné komentáře:
Okomentovat