Každý den na něj klikne několik desítek lidí a to mluví o tom, že jste si ten recept prostě a jednoduše zamilovali. A já se ani nedivím.
Je to totiž taková tvarohová varianta cheesecaku, který měl před několika lety obrovský boom v ČR. Já už bych ten název nejradši přejmenovala na klasický tvaroháč. Ale vím, že byste ho pak s těží hledali.
Mno a vy, kteří koukáte na tento recept poprvé, tak neváhejte a pusťte se do něj. Nově jsem ho přefotila, aby se vám lépe připravoval.
Tak krásné pečení přeji.
Doba přípravy: 20 minut (+ 45 min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 10
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 22 - 24 cm (forma IKEA)
Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g másla
- šťáva z 1/4 citrónu
Na krém:
- 50 g másla, roztátého
- 200 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
- 2 vejce
- 1/2 sáček vanilkového pudinku
- 80 g cukru krupice
- 2 banány
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr a vložíme do mísy.
Dále si odvážíme mouku.Ještě vajíčka.
Také máslo.
Trochu citronu.
A důkladně zpracujeme. Těsto dáme do ledničky lehce zatuhnout.
PŘÍPRAVA KRÉMU:
Rozehřejeme si máslo a nalijeme do mísy.
Přidáme vlažné mléko.
Přidáme tvaroh.
Celá vajíčka.
Ještě cukr.
Půl sáčku pudinku.
A důkladně promícháme.
Těsto vmačkáme do formy.
A zalijeme krémem.
Rozpálíme trochu na 150 stupňů a pomalu pečeme cca 30-45 minut. Poté důkladně vychladneme.
Miluji tento tvarohový koláč podávat se slaným karamelem. Ten si nejraději kupuji.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Mohla bych se zeptat, jak jsi udělala, že vrchní vrstva je bílá?
OdpovědětVymazatKdyž to vyndáš z trouby, tak to potři zakysanou smetanou. Vypni troubu a dej koláč zpět do trouby a nech to dojít. Ono se to rozteče a rozprostře :-)
VymazatAhoj Kačí, vypadá to moc hezky. Mám doma slaný karamel, tak bych ho na to mohla použít :) poradila bys mi, kam jinam bych ho mohla přidat? :)
OdpovědětVymazatjá si myslím, že se hodí na všechny dezerty, kde jsou jablka, hrušky, ořechy, skořice, prostě takové ty podzimní chutě. A nebo na chleba s máslem :-D
VymazatSkvělý recept!
OdpovědětVymazatVypadá úžasně a určitě ho vyzkouším:)
http://of-goldbook.blogspot.cz
Tak pak napiš, jak chutnal :-)
VymazatA poradí mi, prosim, někdo, kde se ten slaný karamel prodává? Ty tvoje recepty jsou proste dokonale a výborne. A podle těch obrázku, připadne videí, to vypadá hrozne jednoduše! Jeste jsem nic nevadila, nepekla, zatim jen s uzasem projizdim stránky, čtu a rozjimam. Proste si to hrozne užívám a nemůžu se nejak odtrhnout a jit k plotně. Moc děkuji
OdpovědětVymazatTo je krásný, děkuji moc. Zkus si ten karamel vytvořit. Odkaz zde :-) http://www.smoothcooking.cz/2016/12/jedle-darky-slany-karamel.html
VymazatHmm no tak nevím, ale zdá se mi, že jste se tady sekla s objemem mléka. Ale jako výrazně :) Pekla jsem schválně dva kusy a z prvního, kde jsem dala tak 100 ml, se mi udělala rozbředlá temixoidní kaše :) nebo tam má být nějaký superhutný tvaroh?
OdpovědětVymazatOno to je tekuté, ale v troubě to zatuhne, takže nesekla :-)
VymazatPotvrzuji správnost 200 ml mléka :) S tím pudinkem to při pečení krásně ztuhne. A je vážně výborný. I s nižší dávkou cukru moc dobré (dala jsem 70+60g). Díky za skvělý recept!
OdpovědětVymazat