Velmi se hodí k domácím hamburgrům a nebo také do salátu Coleslaw, který naleznete také zde na blogu.
Jídel, do kterých to můžeme použít je nespočet, ale nebudeme předbíhat, nejprve si to musíme zkusit a zjistit, jak je to opravdu jednoduché :)
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 1INGREDIENCE:
- 1 žloutek
- sůl
- cca 15 dkg kvalitního slunečnicového oleje (NIKDY olivový)
- šťáva z 1/4 citrónu nebo 1 polévková lžíce octa
Postup aneb jak jsem postupovala já:
POZOR!!! Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.
Do čisté misky vložíme žloutky, posolíme a utřeme metličkou.
Pomaličku začneme přikapávat olej. Hmota začne pomalu houstnout. Třeme dokud směs dokonale nezhoustne.
Zakápneme citrónovou šťávou a opět mícháme a přiléváme olej, tak dlouho dokud hmota opět nezhoustne. Poznáme to tak, že majonéza začne být nalepená na metle.
Podle toho k čemu majonézu budeme podávat či na co používat, tak ji můžeme dochutit česnekem, dijonskou hořčicí nebo bylinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat