Máte rádi maso, ale pořád přemýšlíte, co k tomu udělat jako přílohu? Mám pro vás snadný recept, ze kterého když odlejete přebytek tuku, tak je i lehký a celkem dietní :)
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
- 700 g fazolek
- 100 g slaniny (nejlépe té domácí z farmářského trhu)
- sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Pokrájíme slaninu na kostičky a přidáme ji na rozpálenou pánev. Slaninu necháme vyškvařit pomalinku, nespěcháme. Počkáme až tuk ze slaniny vyteče. Poté tuk odleji, aby to nebylo tak mastné, ale záleží na chuti každého z vás.
Přidám zmražené nebo čerstvé fazolky a zaliji je tak cca 1 dcl horké vody.
Přidám sůl a pepř a povařím. Vyčkám až se voda vypaří. Když tam je vody jen tak lehce po dne, je hotovo.
Samozřejmě ochutnáme, zda se fazolky uvařili. Pokud ne, přidáme ještě trošku vody. Ale tak cca 5 min. jim stačí.
Mají pak krásnou zelenou barvu a jsou stále svěží a chuťové výborné.
Žádné komentáře:
Okomentovat