FAZOLOVÁ POLÉVKA S PARMEZÁNEM A KRUTÓNEM


Stále hledáte dobré polévky plné živin a vlákniny bez přidání smetany?
Pokud ano, mám pro vás úžasný tip. Na tuto polévku jsem narazila na stránkách mé oblíbené restaurace Wine Food a lehce jsem si ji poupravila.


INGREDIENCE:
  • 200g sušených fazolí malé bílé
  • 1 bobkový list, 1 větvička šalvěje (5 lístků)
  • 1 stroužek česneku, 1 šalotka/cibulka
  • 1 mrkev
  • 100g parmazánu
  • olivový olej a máslo dle chuti
  • 1 včerejší houska, ciabatta
  • sůl a pepř


Postup aneb jak jsem postupovala já:
V neosolené vodě fazole přiveďte pomalu k varu (aby neztvrdla slupka), a spolu se stroužkem česneku, bobkovým listem, větvičkou šalvěje, šalotkou (cibulkou), mrkví vařte asi hodinu až dvě, až jsou fazolky měkké.
Během vaření hlídejte hladinu tekutiny-případně dolijte vroucí vodou. Na konci pak osolte, vyjměte bobkový list a zbytek rozmixujte dohladka.

V talíři ozdobte krém lístkem šalvěje, dvěma lžícemi nastrouhaného parmezánu na každý talíř, nasucho opraženou houskou nebo ciabattou.

Výborně ladí i plátek dozlatova opečené pancetty (slaniny) nebo čerstvě mletý pepř.
Pro změnu zkuste doplnit krém krevetami, jen narychlo opečenými na troše olivového oleje se stroužkem česneku-v tomto případě při vaření fazolí nahraďte šalvěj tymiánem.




2 komentáře: