Před několika lety jsem si nedovedla představit pojem "okurková limonáda". Ano miluji okurkové saláty, jak strouhané s octovou zálivkou, tak na plátky s dresinkem, ale limonáda?
Tento fenomén ale dorazil i do České republiky, začal se prodávat ve více a více restauracích, až jsme si ho oblíbili natolik, že si ho děláme doma.
A proč taky ne, když po jeho vypití přijde slastné osvěžení. Tak šup, jdeme vyrábět :)...
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- okurku (1/2 oloupanou, 1/2 neoloupanou)
- hnědý cukr
- citronovou šťávu
- led
- 1 l neperlivé nebo perlivé vody
- pár lístků máty
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si půlku okurky a nastrouháme ji. Druhou půlku neoloupanou pokrájíme na kolečka.
Vložíme ji do džbánu a přidáme šťávu z citronu a cukr. Já dávám lžičku, ale vy si oslaďte život dle Vaší chuti :).
Zasypeme ledem a zalijeme vodou. Pro větší svěžest můžeme přidat pár lístků máty.
A podáváme :)
Rada na závěr:
Komu vadí nastrouhané kousky okurky při pití, dejte okurku vylouhovat do konvičky na čaj či si ji přeceďte.
Poté zasypte ledem a citronem a plátky okurky.
okurkovku miluju!
OdpovědětVymazattu určitě vyzkouším! :)
OdpovědětVymazatJa ji delam takhle a nema chybu: oloupu okurku,najemno nastrouham, zaliju 0,5l vody a necham tak ctvrt hodky v lednici, pak sliju pres platynko nebo jemny cednik a vydrzimu, doliju 1l vody, pridam dve lzice trinoveho cukru a stavu ze dvou limetek (s citronem to neni ono) a dam vychladit �� vyzkousej ! M.
OdpovědětVymazat