Včera jsem se rozhodovala, co udělat s půlkou dýně, kterou jsem měla v lednici od vaření polévky. Prošla jsem několik receptů jak na rizoto, tak na těstoviny. Jak od českých kuchařů, tak od zahraničních. Nakonec jsem se nechala inspirovat jedním Italem a musím říct, že to stálo za to!!!
Pojďte do toho semnou...
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 350 g těstovin (já použila celozrnné linguine, to jsou ty placaté špagety)
- 100 g másla
- hrst šalvěje (sušené, zamražené, nejlépe čerstvé)
- 100 g sušených rajčat
- 800 g dýňové dužiny (tzn. oloupané a vydlabané)
- parmezán, sůl, pepř, špetka cukru
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.
Dýni vložíme do zapékací misky, ocukrujeme špetkou cukru, lehce osolíme a opepříme, podlijeme cca 1 naběračkou vody a vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 20-30 min. Vytáhneme jakmile dýně bude měkká.
Až bude dýně měkká, dáme si vařit těstoviny do osolené vody.
Vezmeme hlubší pánev a v té si rozpustíme máslo se šalvějí. Lehce necháme bublat, ale nesmí se máslo připálit. Poté vložíme sušená rajčata a také chvíli orestujeme. Dále vložíme dýni, vypneme plotýnku a celé promícháme. Pokud je to celé suché, podlijeme ještě trochou vody z těstovin.
Poté scedíme těstoviny a smícháme se směsí v pánvi. Poté servírujeme na talíř a posypeme parmezánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť :)
Bylo to fakt výborné, dneska jsem tím doma moc potěšila :)
OdpovědětVymazathttps://tripsandweekendactivities.wordpress.com
Vždy, když mi někdo okomentuje takovýto starý recept, tak se úplně zastavím nad fotkami. Je ale super, že tě to neodradilo a tuhle dobrotu sis i tak připravila :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat