TĚSTOVINY NA MÁSLE SE ŠALVĚJÍ, DÝNÍ A SUŠENÝMI RAJČATY


Včera jsem se rozhodovala, co udělat s půlkou dýně, kterou jsem měla v lednici od vaření polévky. Prošla jsem několik receptů jak na rizoto, tak na těstoviny. Jak od českých kuchařů, tak od zahraničních. Nakonec jsem se nechala inspirovat jedním Italem a musím říct, že to stálo za to!!!

Pojďte do toho semnou...


Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 350 g těstovin (já použila celozrnné linguine, to jsou ty placaté špagety)
  • 100 g másla
  • hrst šalvěje (sušené, zamražené, nejlépe čerstvé)
  • 100 g sušených rajčat
  • 800 g dýňové dužiny (tzn. oloupané a vydlabané)
  • parmezán, sůl, pepř, špetka cukru


Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.
Dýni vložíme do zapékací misky, ocukrujeme špetkou cukru, lehce osolíme a opepříme, podlijeme cca 1 naběračkou vody a vložíme do trouby na 200 stupňů cca na 20-30 min. Vytáhneme jakmile dýně bude měkká.

Až bude dýně měkká, dáme si vařit těstoviny do osolené vody.

Vezmeme hlubší pánev a v té si rozpustíme máslo se šalvějí. Lehce necháme bublat, ale nesmí se máslo připálit. Poté vložíme sušená rajčata a také chvíli orestujeme. Dále vložíme dýni, vypneme plotýnku a celé promícháme. Pokud je to celé suché, podlijeme ještě trochou vody z těstovin.





Poté scedíme těstoviny a smícháme se směsí v pánvi. Poté servírujeme na talíř a posypeme parmezánem a můžeme podávat.


Dobrou chuť :)






3 komentáře:

  1. Bylo to fakt výborné, dneska jsem tím doma moc potěšila :)

    https://tripsandweekendactivities.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždy, když mi někdo okomentuje takovýto starý recept, tak se úplně zastavím nad fotkami. Je ale super, že tě to neodradilo a tuhle dobrotu sis i tak připravila :-)

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat