TOMATOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU

Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 3 - 4
 
INGREDIENCE:
  • 1 střední cibule
  • olivový olej
  • 1 stroužek česneku
  • 3-4 plechovky rajčat nebo 750 g čerstvých rajčat
  • 2 mrkve
  • sůl, pepř
  • zeleninový vývar v prášku, BIO z DM drogerie
  • bazalka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Na pár kapkách olivového oleje orestujeme pomalu cibulku s nastrouhanou mrkví do zlatova. Ke konci přidáme na minutku stroužek česneku.
Pokrájíme si rajčata na kostičky a přidáme k cibulce a prohřejeme.

Tyčovým mixérem rozmixujeme suroviny do krému. Poté přidáme zbylé suroviny jako sůl, pepř, vývar a provaříme.

Nakonec přidáme pár natrhaných lístků bazalky, zakápneme olivovým olejem a podáváme s kouskem pečiva.

Na farmářském trhu jsem si nakoupila rajčata...
 Výborné je to zakápnou česnekovým olivovým olejem...




2 komentáře:

  1. Kačí super recept :-) čím dál častěji vařím podle tvých receptů a když vařím něco nového, tak kouknu na tvůj blog zda to tam nemáš a nebo jako inspiraci, když nevím co dobrého k obědu :-) poslední dobou můj nejoblíbenější blog :-) a tvoje videa jsou super :-) ani jedno nikdy nevynechám :-) krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To mám opravdu radost. Děkuji moc. Doufám, že se budu stále zlepšovat a stále tě bude bavit můj blog. Děkuji moc :-)

      Vymazat