Rádoby cheesecake poslední dobou peču pořád, když pořád, tak pořád. Zamilovala jsem si ho já i celé mé okolí.
Nejprve jsem si vymyslela recept na citrónový, poté s banánem, pak s Lotus krémem čili karamelový a teď jsem dělala banánový, ale s čokoládovým korpusem a to byla teprve mnamka.
O víkendu chci zkusit s kokosovým mlékem, tak držte palce :)
Tento rádoby cheesecake jsem pekla mé mamce k double svátku. Měla jmeniny a k tomu byl den matek, takže jsem chtěla něco, co bude lahodit chuťovým buňkám celé mé rodiny. A trefila jsem se. Byl pryč dřív než řeknete švec nebo jak se to říká toto pořekadlo.
Přikládám i velkou spoustu fotografií s tímto lahodným dortem. A co je na něm nejlepší? Že je opravdu jednoduchý, ze základních surovin, ale výsledek je nepopsatelný.
Doba přípravy: 20 minut (+ 45min. pečení)
Náročnost: malá
Počet porcí: 10
Dortová forma: průměr 26 cm nebo 2x průměr 16 cm
Dortová forma: průměr 26 cm nebo 2x průměr 16 cm
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 26 cm
Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g Hery
- 1 kávová lžička citrónu nebo citrónové šťávy
- 4 pol. lžíce hořkého kakaa
- 50 g hořké čokolády (já použila 60%)
Na krém:
- 50 g másla, roztátého
- 200 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
- 2 vejce
- 1/2 sáčku vanilkového pudinku
- 80 g cukru krupice
- 2 banány
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.
Nastrouháme si čokoládu, odměříme ingredience a všechny vložíme do mísy a rukou prohněteme, až se nám vytvoří lehce matlavé těsto. Kdyby hodně lepilo, přidáme trošičku mouky. Hotové vložíme do lednice.
Celé vložíme do trouby a pečeme cca 45 min na 150 stupňů, dokud vršek není lehce hnědý. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc v ledničce.
Poté vezmeme suroviny na krém. Nejprve rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku úplně do tekuta. Banány si vidličkou rozčvachtáme. Pak do misky přidáme zbylé ingredience i s banánem a vyšleháme, dokud se nespojí veškeré ingredience.
Vezmeme těsto z ledničky a do předem vystlané dortové formy pečícím papírem rozložíme těsto. Pokud máte nepřilnavý povrch, tak nemusíte použít pečící papír.
Pokud lepí těsto, lze to udělat tak, že si vždy ruku lehce namočíte a těsto posouváte do stran až se rozloží, po stranách na výšku bude cca 2 cm.
Pokud lepí těsto, lze to udělat tak, že si vždy ruku lehce namočíte a těsto posouváte do stran až se rozloží, po stranách na výšku bude cca 2 cm.
Pak vezeme krém a nalijeme ho do formy na těsto.
Celé vložíme do trouby a pečeme cca 45 min na 150 stupňů, dokud vršek není lehce hnědý. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc v ledničce.
Žádné komentáře:
Okomentovat