Někdo ho nazývá cheesecake já tvarohová buchta, přecijenom je z tvarohu a ne z mascarpone. Ale říkejme tomu jak chceme, hlavně ho zkusme upéct, je to opravdu lahoda.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 8-10
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 26 cmNa krustu:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g másla, změklého
- šťáva ze 1/4 citronu
- 50 g másla, roztátého
- 210 ml mléka
- 250 g měkkého tvarohu
- 2vejce
- 1/2 sáču vanilkového pudinku
- 3 lžíce rumu
- 80 krupicového cukru
- šťáva ze 1/4 citronu
- marmeláda, já použila malinovou
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů.
Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a rukou prohněteme, až se nám vytvoří lehce matlavé těsto. Kdyby hodně lepilo, přidáme trošičku mouky. Hotové vložíme do lednice.
Poté vezmeme suroviny na krém. Nejprve rozpustíme máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku úplně do tekuta. Pak do misky přidáme zbylé ingredience a vyšleháme, dokud se pořád nespojí veškeré ingredience.
Vezmeme těsto z ledničky a do předem vystlané dortové formy pečícím papírem rozložíme těsto. Lze to udělat tak, pokud lepí, že si vždy ruku lehce namočíte a těsto posouváte do stran až se rozloží, po stranách na výšku bude cca 2 cm.
Pak vezeme krém a nalijeme ho do formy na těsto.
Celé vložíme do trouby a pečeme cca 45 min dokud vršek není lehce hnědý. Necháme pořádně vychladit, nejlépe přes noc v ledničce.
Nakonec potřeme vrch marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat