Měla jsem jít s pár přáteli na Náplavku v Praze, ale ten víkend mělo pršet. Co tedy na náplavce? I když akce jako Růžový máj miluji, přecijenom v dešti to ztrácí atmosféru.
Náhodou jsem tedy narazila na status KOKO, bloggerky z Menudomu.cz a ta se zmínila, že bude vařit na Apetit festivalu v Plzni. Řekla jsem si: "Apetit festival v Plzni?". Tak jsem hned začala "šmejdit" po internetu a hledala informace, které mě provedou celou akcí.
Vše jsem si zjistila a mohli jsme s manželem vyrazit. A pocit z celé akce? Jedním slovem paráda.
Akce se konala u obchodního centra Plzeň Plaza. Obchodní centrum celkem maličké, ale na zahřátí a toaletu velmi potřebné:). Plaza se nachází vedle poměrně velkého parku, ve kterém byl Apetit festival. Vše bylo krásně naplánované a se smyslem postavené.
Procházeli jsme uličkou, kde se nacházel jeden stánek vedle druhého. Bylo tam spousta nesoutěžních restaurací se specialitami a vinné stánky.
Když jsme šli dál uličkou, došli jsme na plac, kde byli soutěžní restaurační stánky, pivní stánky a stage, na které se vařilo.
A když jsme z placu odcházeli, procházeli jsme farmářskou uličkou. Jeden stánek vedle druhého s těmi největšími dobrotami.
Nakonec jsme došli na místo, kde byla další stage a zde byl naplánovaný program jako Na stojáka, zpěváci atd. Takže paráda.
Na velké stagi vařil Zdeněk Pohlreich. Samozřejmě se všichni váleli smíchy po zemi:)
Pro nás favoritem byla francouzská restaurace, bohužel nevyhrála.
Dali jsem si u nich slávky, krevety a olihně s domácí majonézou, která byla vskutku luxusní.
(70 Kč)
Dále jsme si dali kachní prsíčka s domácími noky se šafránem a zalité omáčkou ze smetany a rukoly. (65 Kč)
Dále nás zaujala Staročeská paštika za velmi přijatelnou cenu.
Staročeská paštika
(25 Kč)
A nakonec jsme si dali paprikovou polévku a avokádový krém s okurkou.
Neboj, nikdo ti to nesní :)
Papriková polévka
Avokádový krém
Nakonec jsme i hlasovali o nejlepší restauraci
Toto ovocné víno jsme vždy pili ve Francii, teď už ho koupíte i v České republice.
Tato Pálava byla naprosto dokonalá.
Molekulární kuchyně
Pražení broučci
Smažená cuketa a rukolový salát
Panna cotta
Hamburger s grilovanou hlívou ústřičkou, červenou řepou a bylinkami. Perfektní nápad. Odteď hlívu budu také grilovat.
Sladká tečka nakonec, cheesecake s rebarborou
A to je vše. Den utekl jako voda a my se vydali směr Praha. Byl to krásný výlet. Vyrazili jsme v 10 ráno a vrátili se se v 21 hod. večer.
Cenově tento festival patří mezi velmi dobré, jídlo kolem 50 Kč, něco 25 Kč něco i 70 Kč, ale za rozumnou cenu můžete ochutnat spoustu pokrmů.
Příští rok tam nesmím opět chybět. Snad bude přát i lepší počasí. Ale musím zatleskat lidem, kteří se tam dostavili i za nepříjemného počasí. V sobotu tam bylo 17 500 lidí.
KOKO jsem bohužel nestihla, protože ani s deštníkem se venku nedalo stát, ale nevadí já si jí odchytnu někde jinde:)
Krásný den a food akcím zdar!
Žádné komentáře:
Okomentovat