JÁTROVÉ KNEDLÍČKY / JÁTROVÁ ZAVÁŘKA


Jak jsem slíbila, přidávám recept na játrové knedlíčky.

Není nic jednoduššího, než si koupit játra a udělat si játrovou zavářku, kterou si naporcujeme a zamrazíme. Poté ji máme přichystanou vždy, když potřebujeme udělat knedlíčky.


Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 velké hrnce

INGREDIENCE:
  • 200 g jater (drůbežích nebo vepřových)
  • 1 malá cibulka
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 40 g másla
  • 50 g strouhanky

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si očistíme játra a pokrájíme na kousky.

Poté si na pánev dáme máslo a orestujeme na drobonko pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme strouhanku a opečeme ji. Měla by zhnědnout, ale pozor, nespálit!

Vezmeme si mixér a vložíme do něj játra, opečenou strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a majoránku.

Vše rozmixujeme do pasty. Lehce ochutnáme, zda je to dosti slané. A máme hotovo.

Teď už si buď udělejte knedlíčky nebo vše zamražte :)






Žádné komentáře:

Okomentovat