Jak jsem slíbila, přidávám recept na játrové knedlíčky.
Není nic jednoduššího, než si koupit játra a udělat si játrovou zavářku, kterou si naporcujeme a zamrazíme. Poté ji máme přichystanou vždy, když potřebujeme udělat knedlíčky.
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: maláPočet porcí: 2 velké hrnce
INGREDIENCE:
- 200 g jater (drůbežích nebo vepřových)
- 1 malá cibulka
- 1 vejce
- sůl, pepř, majoránka
- 2 stroužky česneku
- 40 g másla
- 50 g strouhanky
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si očistíme játra a pokrájíme na kousky.
Poté si na pánev dáme máslo a orestujeme na drobonko pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatavá, přidáme strouhanku a opečeme ji. Měla by zhnědnout, ale pozor, nespálit!
Vezmeme si mixér a vložíme do něj játra, opečenou strouhanku, vejce, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a majoránku.
Vše rozmixujeme do pasty. Lehce ochutnáme, zda je to dosti slané. A máme hotovo.
Teď už si buď udělejte knedlíčky nebo vše zamražte :)
Žádné komentáře:
Okomentovat