Jak je známo Italové a Francouzi vy3užívají k těm nejlepším jídlům jen pár surovin. Musí být kvalitní, chuťově výrazné a ladit k sobě. Jakmile toto všechno splňují, vzejde vždy to nejlepší a nejchutnější jídlo.
V ledničce jsem našla sušená rajčata, žampiony a rukolu, v šuplíku těstoviny a cibuli. Proč to tedy nezkusit smíchat a vytvořit z toho chutnou večeři? Šla jsem do toho a toto byl výsledek.
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce
INGREDIENCE:- 1 ks červené cibule
- 1 ks Salsiccia (může být slanina)
- 3 stroužky česneku
- pepř
- chilli
- 50 g sušených rajčat
- 4 ks velkých žampionů
- 3 - 5 lžic vody z uvařených těstovin
- 1/2 balíčku těstovin
- rukola
- olivový olej
Nejprve si dáme vařit těstoviny dle návodu.
Rozpálíme si pánev. Když je horká, tak na ní přidáme olivový olej a cibuli a orestujeme dozlatava.
Když cibule zlátne, tak k ní přidáme pokrájenou Salsicciu nebo slaninu, pokrájený česnek na plátky a žampiony pokrájené také na plátky.
Chvilku restujeme, podlijeme 0,5 dcl vody, přidáme sušená rajčata a chilli.
Celé to necháme lehce podusit a vyvařit většinu vody.
Nakonec celou směs osolíme a opepříme, smícháme s uvařenými těstovinami.
Celé to nandáme na talíř, na vrch dáme trochu rukoly, pokapeme trochou olivovým olejem a ihned podáváme.
tak to musím zkusit. to bude dobrota :-)) děkuju za inspiraci
OdpovědětVymazatAbych se přiznala, tohle byl jeden z mých prvních receptů na blogu. Nedávno jsem ho objevila a nafotila znovu úvodní fotku. A stále chutná dokonale. Inspirovala mě jedna italská restaurace v zahraničí. Je to snadné, rychlé a výborné :-)
VymazatJá dělám podobně studený salát :)
OdpovědětVymazatTěstoviny, schwarzwaldskou šunku, sušená rajčata, parmazán a rukola. Vše zamíchám.
U nás to má obrovský úspěch :)
Lucy to věřím, protože jen jak to popisuješ tak to zní skvěle :-)
VymazatTohle jidlo je absolutne dokonale, nejdrive te dostane po strance esteticke a hned potom po te chutove !!!! Varila jsem ho hned dva dny za sebou....
OdpovědětVymazatDěkuji moc Leni. A máš pravdu. Když jsem si ho dělala poprvé, tak jsem měla naprosto stejné pocity. Vlastně i teď je mám :-D
VymazatTak to musíme doma vyzkoušet, i když houby moc nemusím, myslím, že kvůli takovéhle dobrotě je zvládnu ;)
OdpovědětVymazattripsandweekendactivities.wordpress.com
:-D tak schválně pak napiš, jak to chutnalo :-)
VymazatDíky bohu mamka zrovna koupila žampiony, protože tohle si musím udělat ještě dneska! Vypadá to skvěle! :)
OdpovědětVymazatjůůů děkuji moc :-)
VymazatVýborné, jednoduché a rychlé jídlo. Jen škoda, že můj manžel nejí houby, i když jak sám konstatoval - asi to tak hrozné nebude, když v podnapilém stavu sní klidně žampionovou pizzu :) Plán je tedy jasný, koupit hodně vína, opít manžela a poté mu naservírovat tuhle dobrotu. Za mě určitě oba palce nahoru, přesně tahle jídla v létě miluju.
OdpovědětVymazatPS: O reinkarnace receptů se snažím též, jen mě vždycky cvrnkne do nosu dřív něco nového =)
Hezkou a pohodovou neděli celé Tvé rodince Kačí i té čtyřnohé :)
Ha ha tak to mě pobavilo, tak doufám, že mu bude chutnat a v tom stavu mu z toho nebude šoufl :-D
VymazatLuxusní, děkuji za recept :-)
OdpovědětVymazatJá děkuji, že je zkoušíš :-)
Vymazatsuper recept :) měli jsme bez slaniny, jelikož tu doma nemíváme, ale bylo to výborný i tak, ostatně jako všechny recepty z tvého blogu :) díky
OdpovědětVymazat