Jelikož poslední dobou hodně často chodíme do Le Caveau právě na pečenou řepu s kozím sýrem, tak tato varianta předkrmu byla jasnou volbou.
Nikdy jsem jí ale nedělala. Takže jsem zapátrala na internetu a vyhledávala, jak jí nejlépe a nejchutněji připravit.
Nakonec jsem zvolila řepu pečenou v doprovodu kozího sýra, rukoly a zakápnutou citronovou štávou, balsamikem a olivovým olejem. A udělala jsem dobře. Výsledek byl úžasný a přitom práce s přípravou nulová.
Doba přípravy: 15 min. příprava + 1 hodina pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 3 porce
INGREDIENCE:
- 2 střední řepy
- 1 kozí sýr
- trocha rukoly
- sůl, pepř
- olivový olej (já použila citronový)
- balzamiko, citronová šťáva
Troubu si rozpálíme na 180 stupňů.
Řepu důkladně omyjeme a zabalíme jí do dvou vrstev alobalu. Neloupeme!
Řepy vložíme do pekáčku a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Nemusíme otáčet a nijak speciálně hlídat.
Poznáme, že je hotová, když nám do ní půjde zapíchnout špejle.
Po hodině řepu vyndáme a oloupeme jí. Troubu nevypínejte a zvyšte stupeň na maximum.
Nakonec řepu nakrájíme na tenké plátky.
Kozí sýr si pokrájíme na cca 1 cm tlustá kolečka.
Tento sýr jsem koupila v Globusu 120g/65 Kč.
Na zapékací misku položíme řepu a plátky kozího sýra a vložíme zpět do trouby. Potřebujeme, aby se nám opekl sýr a trochu roztekl. Takže vše už děláme od oka.
Nakonec je vyjmeme z trouby a přendáme na talíř. Zakápneme šťávou z citronu, trochou olivového oleje (já použila citronový) a nakonec přidáme pár kapek balzamika. Z vrchu lehce osolíme a opepříme. Na úplně konec ozdobíme rukolou a můžeme podávat.
Doporučuji podávat s kouskem bagetky.
Vypadá luxusně, těším se až vyzkouším ;)
OdpovědětVymazatSnadná a rychlá večeře, která působí velmi elegantně :-)
Vymazatpřesně na to samé do Le Caveau chodíme taky! (a na chlebíček s kozím sýrem a pařížský jablečný dort :D), takže díky za recept, někdy vyzkouším... a btw v pondělí jsem vařila to rizoto se sušenými rajčaty a kuřecím masem a byla to dokonalost <3
OdpovědětVymazatVážně? Já ještě na bagetu s konfitovanými fíky a kozím sýrem a celé zapečené a pak můj nejoblíbenější double chocolate cheesecake a k tomu 70% horká čokoláda :-)
VymazatA s tím rizotem mám vážně radost :-) Tak ještě zkus to tomatové a pak to citronové to je také dokonalé:-)
Tuhle dobrotu jsem jednou ochutnala v restauraci a bylo to doslova nebe v puse :))
OdpovědětVymazat