OVESNÉ LÍVANCE/PALAČINKY + VIDEO RECEPT


Přemýšlím, co napsat do úvodu. Ale jak nad tím více a více přemýšlím, tak si myslím, že je naprosto zbytečné sem cokoliv psát.

Obrovský úvod naleznete ve článku o ALPRO VÝZVĚ (odkaz ZDE). Je tam sepsáno, proč jsem se vrhla do vaření s rostlinnými nápoji a sójovou smetanou. Jak mi to šlo a hlavně, jak mi to všechno chutnalo.

Tak jdeme vařit a péct...

Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porce
INGREDIENCE:
  • 500 ml Alpro ovesný nápoj
  • 280 g hladké mouky (pokud chcete zdravější verzi, rozmixujte v mixéru 280 g ovesných vloček s alpro oves a mouku úplně vynechte)
  • 1 vejce
  • 1 PL třtinového cukru

  • trocha másla na opékání

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Ve větší míse si smícháme ovesný nápoj, mouku, vejce a cukr a vše důkladně prošleháme.

Rozpálíme si lívanečník na střední plamen. Když je rozpálený, tak na něj vložíme ždibíček  másla a necháme rozpustit.

Nakonec na každé kolečko nalijeme cca 1/2 naběračky těsta a opékáme. Když se těsto zvrchu upeče, tak je otočíme a opékáme z druhé strany.

Nakonec ozdobíme:
  • Nutellou
  • čerstvým ovocem
  • skořicovým cukrem
  • marmeládou
  • šlehačkou
  • zakysanou smetanou
  • bílým jogurtem
  • medem
  • čerstvým kokosem a jiným ořechy
  • javorovým sirupem
Další inspirace naleznete uvnitř videa.


6 komentářů:

  1. Jooo s tou nutellou bych si je dala :-)) Musím si je někdy udělat k snídani. Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes tam ještě donahraji video postup. Včera jsem zjistila, že je chyba ve videu, tak jsem to musela stáhnout. Ale teď jí jdu opravit a ihned to nahraji :-) Takže dej si do sledování můj youtube kanál. Proklik na něj na blogu vpravo je obrázek youtube a tam pak dát sledovat :-)

      Vymazat
  2. Ta smetana je tak koupena nebo částečne naslehana? ?Jinak už konecne odebíram.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost. V průběhu následujícího týdne budou další 3 video recepty :-) Jinak šlehačka byla ušlehaná, viz recept jak je všude vystříklá i na mých džínách. Jen za dobu vaření a pečení a všeho co jsme ten den dělali trochu roztála nebo jak to říct :-) Takže koupená klasická 31% a ušlehaná. Polotovary nekupuji a není nic lepšího než čerstvě ušlehaná šlehačka. Třeba jen tak samotná:-)

      Vymazat
  3. Teď si je dělám k obědu tak jsem zvědavá 😉

    OdpovědětVymazat