Takže jsem neudělala nic jiného, než anglický muffin :-D. Poté jsem ho nahrála na Instagram a šla dále vařit. Jenže na Instagramu bylo během pár minut před dvě stě lajků a strašně moc komentářů. Debata se vedla hlavně v duchu, abych Vám dala recept.
Tak tady je :-)
Doba přípravy: 25 minut + 90 minut kynutí
Náročnost: střední
Počet porcí: 18 ks
INGREDIENCE:
- 60 g másla
- 700 ml mléka
- 2 lžičky cukru krupice
- 2 pytlíčky sušeného droždí
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžičky soli (ne vrchovaté)
- trocha oleje na smažení
- bazalkové pesto
- olivový olej
- gouda sýr
- sušená šunka
- čerstvý špenát
- cherry rajčata
- sušená rajčata
Nejprve si odměříme a odvážíme suroviny. Máslo necháme povolit na pokojovou teplotu, aby se nám s ním lépe pracovalo (hlavně ho nedávejte do mikrovlnky). Naopak mléko si ohřejeme, aby bylo teplé.
Všechny suroviny vložíme do misky (krom cca 1 hrsti mouky, tou podsypeme těsto při válení) a uhněteme. Kdo má robot, použije robot. Já ho mám, ale stejně to raději dělám ručně.
Po uhnětení si napustíme větší mísu horkou vodou a mísu s těstem do ní vložíme. Vytvoříme takovou vodní lázeň. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout cca 60 minut.
Po 60ti minutách si poprášíme moukou pracovní desku nebo vál a přendáme na něj těsto.
Těsto vyválíme na tloušťku cca 1,5cm a vykrajovátkem vykrájíme cca 18 koleček. Já mám takové kovové velké vykrajovátko, ale pomoučená sklenička by mohla stačit.
Prkénko, desku, plech (cokoliv rovného) poprášíme hodně hladkou moukou a přendáme tam vykrájené muffiny. Přikryjeme ještě utěrkou a necháme opět vykynout 30 minut.
Nyní si rozpálíme na střední plamen pánvičku. Když je rozpálená, tak jí ještě trochu stáhneme plamen a kápneme na ní lžíci slunečnicového oleje. Přendáme na ní vykrájené muffiny a lehce smažíme. Smažíme do zlatova.
A jdeme plnit:
Rozkrojíme si muffin podélně na dvě půlky. Jednu půlku pomažeme bazalkovým pestem a druhou půlku pokapeme olivovým olejem.
Na půlku s pestem položíme v tomto pořadí sýr, pokrájená sušená rajčata, sušenou šunku, rozpůlená cherry rajčata, čerstvý špenát a přiklopím druhou půlkou muffiny.
Rozpálíme si kontaktní gril, na který položíme plněné muffiny a zapečeme. Vyndáváme, když se sýr krásně rozteče.
Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
Hmmm to vypadá nádherně !!! :) Musím o víkendu vyzkoušet :)
OdpovědětVymazatMyslíte, že by bylo možné zamrazit již vytvořené kolečka a v budoucnu nechat rozmrazit, nakynout a opect ?
To spíš vytvořit, nakynout, opéct, nechat vystydnout a pak zamrazit. Poté nechat roztát při pokojové teplotě a třeba lehce opéct na suché pánvi, aby to bylo křupavé.
VymazatZkusit se má vše :-)
Nádhera!!!! Mám dotaz. Nemám kontaktní gril, toustovač by mohl stačit, ne? Jinak se omlouvám za anonymní komentář, ale nemám účet. Děkuji za odpověď. Lucka
OdpovědětVymazatLucko, to nevadí :-) Zkus suchou pánev a nebo ten toustoač. To by asi taky šlo :-)
VymazatDobrý den, chtěla jsem se zeptat, když mám pouze bílou celozrnnou mouku 'stone ground', bude těsto reagovat stejně? Mám v moukách guláš a asi se to nikdy nenaučím ;-). Děkuji, Barbora
OdpovědětVymazatJsem na tom podobně, takže moc neporadím :-)
Vymazat