A co ta frittata vlastně je? Je to vlastně směs potravin, která se vloží do pánve, zalije vajíčkem a zapeče. Hodně jednoduše popsané, ale vlastně ano.
Takže k tomu potřebujete pánev, kterou budete moci strčit celou do trouby.
Já zvolila tedy frittatu bramborovou, se špenátem, cibulí a zalitou vajíčkem v kombinaci se sýrem. Samé jednoduché chutě, které se výborně doplňují.
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 500 g brambor
- 200 g špenátu
- 10 g másla
- 1 velká cibule nebo 2 malé
- 4 vejce
- 100 ml mléka nebo šlehačky 31%
- hrst strouhaného sýra (já použila Emental)
- sůl, pepř
Nejprve si připravíme ingredience.
Uvaříme brambory v osolené vodě a pokrájíme na plátky.
Cibuli si pokrájíme na půlkolečka.
Vajíčka si rozklepneme do misky.
Špenát pokrájíme na 2 cm pružky.
Odměříme si máslo a mléko a můžeme začít.
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Do rozpálené pánve si vložíme máslo.
A přidáme cibuli.
Restujeme tak dlouho, až cibule bude takhle krásně zlatavá.
V tu chvíli přidáme špenát a
přilijeme cca 1 dcl vody. A mícháme.
Špenát se nám do cca 2 minut spaří. V tu chvíli vypínáme plotýnku.
Vezmeme si pánev, kterou budeme vkládat do trouby. Samozřejmě jí můžete nahradit jinou formou, třeba dortovou.
Plátky brambor poklademe na dno pánve. Jeden vedle druhého.
Na to přendáme půlku směsi ze špenátu a cibule.
A rozprostřeme.
Nyní poklademe opět plátky brambor. A na ně opět směs špenátu.
Teď si osolíme vajíčka, která už máme rozklepnuté v mističce.
Přidáme ještě pepř.
Ještě přidáme mléko.
A celé to vidličkou prošleháme.
Celou směs nalijeme do pánve.
Brambory se špenátem budou krásně zalité.
Na vrch nasypeme nastrouhaný sýr.
A celou pánev vložíme do trouby. A pečeme cca 15 minut.
A máme hotovo.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:mungo klíčky -
brambory - Světbedýnek.cz
špenát - Světbedýnek.cz
máslo - President
cibule - Světbedýnek.cz
vejce - Kaufland
mléko - Kunín
sýr - President
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Ahoj ahoj...včera v práci jsem si přečetla tvůj článek s frittatoum a hned odpoledne klohnila...ježiš, to je taková dobrota :-)
OdpovědětVymazatDěkuji moc za inspiraci..měj se pěkně Irma
Ahoj, tak to mě vážně těší :-) také se měj krásně a snad tě inspirují další recepty :-)
VymazatTak dneska jsem ji konečně zkusila, perfektní je, že fritatu mohla bez úprav sníst i patnáctiměsíční dcera, takže konečně zase jídlo pro celou rodinu... My s manželem jsme ji teda povýšili na dokonalou přílohu ke grilovaným klobáskám z bedýnek... Každopádně super ;-)
OdpovědětVymazatTak to je úžasné, to mě opravdu těší :-)
VymazatUuuh, to vypadá senzačně!
OdpovědětVymazatPřed pár dny jsem jí dělala znovu a je prostě senzační. Je za chviličku hotová a výborná, jak k obědu, tak k večeři :-)
Vymazat