Mám pro vás jednoduchý recept na jednoduchou lehkou chřestovou polévku.
Zvládne ji i úplný začátečník.
Můj problém byl, že většinu polévek každý zjemňuje smetanou. Já ale smetanu v polévce dá se říct nesnáším. Tak jsem hledala a zkoušela, až jsem našla naprosto lehonkou variantu chřestové polévky. Která nezatíží žaludek, ani v ten nejvíce teplý letní den.
Video recept ZDE:
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 cibulky (šalotky), jemně nakrájené
- 700 g chřestu, očištěného
- 500 ml zeleninového Konečně vývar nebo vlastního domácího
- sůl a pepř na dochucení
- balsamikový krém
- opražená slunečnicová semínka
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si chřest, bílý se loupe, zelený nemusí. Chřest loupeme škrabkou.
Odkrojíme si špičky cca 5 cm od konce a zbytek pokrájíme na 1cm velký kousky.
Poté si orestujeme šalotku na másle s kapkou olivového oleje do zlatova.
Když cibule zlátne, přidáme chřest. Špičky chřestu si necháme stranou. Ty použijeme později.
Orestovanou cibulku a chřest zalijeme vývarem, přidáme sůl a pepř a pár minut povaříme. Cca 5 minut stačí.
Když je chřest měkký, tak polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Na závěr přidáme špičky chřestu do rozmixované polévky a povaříme dalších 5 minut.
Na suché pánvi si opražíme slunečnicová semínka. Nemusíme, ale zvýrazní to chuť.
A když je polévka hotová, tak jí nalijeme na talíř bez špiček. Polévku zakapeme olivovým olejem a balsamikem. Špičky vložíme doprostřed talíře a posypeme slunečnicovými semínky.
A můžeme podávat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
Máslo - President
Olivový olej - řecký z Světbedýnek.cz
Šalotka - Světbedýnek.cz
Chřest - Světbedýnek.cz
Zeleninový Konečně vývar - Světbedýnek.cz
Sůl - Kotanyi
Pepř - Kotanyi
Balsamikový krém - Kalamáta Papadimitriou
Slunečnicová semínka - Globus
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Kačíí, bezvadňácká polévka ;) Oceňuji jak jednoduše to jde bez smetany a je fakticky výýtečnáá ;) Děkuji za recept. M.
OdpovědětVymazatTak to mám obrovskou radost, děkuji :-)
VymazatVýborná!!!! Děkuji:)
OdpovědětVymazatVýborná!!!! Děkuji za recept;)
OdpovědětVymazatJá děkuji za pochvalu :-)
Vymazat