Je to zdravé. Kus syrové ryby nikomu určitě neuškodí. A losos má v České republice velkou oblibu. Stačí opravdu kousek a vykouzlíte s ním obrovské zázraky a spokojenost hostů.
Tak jdeme na to.
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
- 200 g čerstvého lososa
- 1 polévková lžíce čerstvého kopru
- 1 šalotka
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- citronová šťáva
- sůl, pepř
Základem lososového tataráku je koupit čerstvou rybu. Tu poznáme podle očí.
Podle barvy žáber.
A hlavně po čuchu.
Musí mít také krásnou lososovou barvu.
Když už máme krásný filet, který můžeme už vyfiletovaný koupit v obchodě, můžeme jít na to.
Šalotku si pokrájíme opravdu na drobno. Čím drobněji, tím lépe.
Kopr si pokrájíme také na drobno a stejně tak lososa.
Zkuste ho krájet na kostičky a pak ještě projet nožem. Nedávejte ho ale do mixéru. Prostě se ho snažte nožem rozmělnit na co nejmenší kousky.
Lososa a šalotku přendáme do mísy, přidáme kopr a zakápneme citronem. Přidáme sůl, pepř a olivový olej. Vše důkladně rozmícháme a ochutnáme. Popřípadě ještě dochutíme solí, pepřem a citronem.
A je hotovo. Servírovat můžeme na plátku čerstvé bagetky.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:losos - Kaufland
kopr - Kaufland
šalotka - Světbedýnek.cz
olivový olej řecký - Světbedýnek.cz
citrónová šťáva - Kaufland
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Žádné komentáře:
Okomentovat