LOSOSOVÝ TATARÁK

Už přišel čas, na to, přidat i tuhle pochoutku na můj blog. Zařazuji jí do kategorie jídel, které jsou vhodné na pohoštění přátel, na posezení na terase a grilování nebo prostě jen tak, k večeři.

Je to zdravé. Kus syrové ryby nikomu určitě neuškodí. A losos má v České republice velkou oblibu. Stačí opravdu kousek a vykouzlíte s ním obrovské zázraky a spokojenost hostů.

Tak jdeme na to.

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 8
INGREDIENCE:
  •  200 g čerstvého lososa
  • 1 polévková lžíce čerstvého kopru
  • 1 šalotka
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Základem lososového tataráku je koupit čerstvou rybu. Tu poznáme podle očí.
 Podle barvy žáber.
 A hlavně po čuchu.
 Musí mít také krásnou lososovou barvu.
Když už  máme krásný filet, který můžeme už vyfiletovaný koupit v obchodě, můžeme jít na to.
Šalotku si pokrájíme opravdu na drobno. Čím drobněji, tím lépe.
Kopr si pokrájíme také na drobno a stejně tak lososa.

Zkuste ho krájet na kostičky a pak ještě projet nožem. Nedávejte ho ale do mixéru. Prostě se ho snažte nožem rozmělnit na co nejmenší kousky.

Lososa a šalotku přendáme do mísy, přidáme kopr a zakápneme citronem. Přidáme sůl, pepř a olivový olej. Vše důkladně rozmícháme a ochutnáme. Popřípadě ještě dochutíme solí, pepřem a citronem.

A je hotovo. Servírovat můžeme na plátku čerstvé bagetky.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:losos - Kaufland
kopr - Kaufland
šalotka - Světbedýnek.cz
olivový olej řecký - Světbedýnek.cz
citrónová šťáva - Kaufland
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:




PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


Žádné komentáře:

Okomentovat