Většinou si to dávám, když vyrážíme na výlet nebo nějakou food akci. Na chvíli mě to zasytí, navodí chuťové buňky a přitom nechá místo v žaludku pro další jídlo.
Jednoho dne jsem vstala a měla šílenou chuť na avokádový toust. Tak jsem se do něho pustila. Manžel byl v sedmém nebi. Když jsem to konečně dofotila, tak i já. Netrvalo to dlouho a zopakovali jsme si ho.
Avokádo kupuji od zahraničních farmářů. Je označováno RTE neboli ready to eat. Takže připraveno k jezení. Prostě a jednoduše nemusíte mít strach, že avokádo budu nezralé. Vždy je v perfektním stavu a plné výborné avokádové chuti.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 1 zralé avokádo
- 2 plátky žitného celozrnného chleba
- 50 g (sušené) šunky
- 2 vejce
- 1 rajče
- sůl, pepř
Rozpálíme si pánev bez oleje nebo kontaktní gril a položíme na něj plátky chleba. Já použila žitný celozrnný, avšak doporučuji si ho upéct domácí. Pak víte, co v něm přesně je.
Nyní si připravíme volské oko. Zkuste si ho připravit tak, aby bílek byl hotový, ale žloutek ještě syrový. Když se rozřízne a vyteče do toustu, tak toust získá naprosto geniální chuť.
Vajíčko opepříme.
Osolíme.
Nyní se pustíme do sestavování toustu. Avokádo si rozřízneme, vyndáme pecku, oloupeme a pokrájíme na plátky.
Na toust poklademe sušenou šunku. Můžete použít i dušenou.
Dále rajčata na plátky.
A na ně plátky avokáda.
Celý toust osolíme.
Opepříme.
Přendáme na talířek a položíme na něj volské oko.
Jak jsem psala, je výborné když žloutek do toustu vyteče.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
avokádo R.T.E. - Světbedýnek.cz
žitný chléb - Penny
sušená šunka schwardswaldská - Penny
vejce - Kaufland
rajče - Světbedýnek.cz
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Smooth Cookingcz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Žádné komentáře:
Okomentovat