GRILOVANÉ ŘEDKVIČKY S JARNÍ CIBULKOU V MEDOVÉM NÁLEVU

Grilované ředkvičky? To zní hodně nezvykle, že ano. Vlastně, ani nevím, jak mě to napadlo. Prostě a jednoduše jsem jednou přemýšlela, co udělat s ředkvičkami. A pak jsem si řekla, proč je neudělat teplé, ogrilované v nějaké marinádě?
 
Tak jsem se do toho pustila, přidala jsem ještě jarní cibulku, vytvořila marinádu z medu, oleje a česneku a dala naplno péct do trouby.
 
Výsledkem jsme byli s manželem překvapeni. Bylo to vážně výborné. Jak teplé, tak studené. Je to výborný salát třeba do práce nebo k večeři, vhodné na piknik nebo jako příloha k masu ke grilování. Každý si najde svoje.
 
Doba přípravy: 15 minut + 15 minut pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 3 svazky ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velký stroužek česneku
  • sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na gril. Tj 250 stupňů.

Nejprve si nachystáme suroviny.
 Do misky si vložíme med a dáme ho na chviličku do mikrovlnné trouby, aby se roztál
 Do roztátého medu přidáme olivový olej.
 Sůl.
 Pepř.
 Prolisujeme česnek.
 A celé promícháme.
 Očistíme si ředkvičky a ořežeme strany.
 Pokrájíme je na čtvrtky.
 Vložíme je do pekáče.
 Vezmeme si jarní cibulku.
 Uřízneme kořínky.
 A rozkrojíme na 4 části. Cca 5 cm dlouhé. A vložíme také do pekáče.
 Zalijeme je marinádou.
 Promícháme.
 A vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 15 minut. Trouba musí být na maximum.
 A podáváme.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
ředkvičky - Světbedýnek.cz
jarní cibulka - Světbedýnek.cz
med - od včelaře
olivový olej - ChefShop.cz
česnek - Kaufland
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:


PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


6 komentářů:

  1. Musím říct, že jsem byla jedna z ochutnavajicich a byla jsem unešena, jak je tak obyčejná vec, tak moc dobrá!!! 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Slyšela jsem na to od vás chválu ve videu a moc mě to zaujalo - rozhodně vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to miluji. Nikdo tomu nevěří, pak to připraví a zamiluje si to. Je to výborné teplé, ale i studené.

      Vymazat
  3. Geniální recept!!! :-) Ještě vylepšuji o žampiony, kuřecí maso a sezam, aby z toho bylo celé jídlo ��
    Jednoduché, rychlé a výborné, děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Geniální recept!!! :-) ještě přidávám žampiony, kuřecí maso a sezam.
    Mohla bych to jíst každý den :D
    Jednoduché, rychlé a vynikající :-)

    OdpovědětVymazat