Když slyším bramborový salát, tak si představím vánoční klasiku v podobě brambor, majonézy a vařené zeleniny. Naprosto tento salát miluji. Ale opravdu se nedá jíst často. Pak vypadáme přesně, jako ta brambora.
A jelikož je nyní sezóna nových brambor a je stále sezóna chřestu, tak jsem skloubila tyto dvě ingredience, dodala jim svěží citrusový šmrnc a podávala s láskou a chutí.
Zkuste to také a uvidíte, že bude všem chutnat.
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 1/2 kg nových brambor
- 8 ks chřestu
- 2 hrsti polníčku
- 10 ks cherry rajčat
- 8 polévkových lžic olivového oleje
- šťáva z 1 pomeranče
- 2 polévkové lžíce medu
- sůl, pepř
- hrst slunečnicových semínek
- hrst lněných semínek
Nejprve si připravíme ingredience.
Poté dáme vařit brambory. Nejlépe den předem. Potřebujeme je studené. Vaříme je v osolené vroucí vodě cca 15 minut (dle velikosti).
Dále pokrájíme chřest na cc 2 cm kousky.
Dáme si vařit hrnec plný vody. Když se voda vaří, vložíme do ní pokrájený chřest a vaříme 1 minutu.
Poté chřest vyjmeme a prolijeme ledovou vodou, aby okamžitě vychladl. Tím zachováme krásně zelenou barvu.
Brambory můžeme nechat se slupkou a nebo oloupat. Poté je pokrájíme na cca 3 cm velké kousky.
Cherry rajčata si rozkrojíme na půlky.
Do velké mísy vložíme brambory a cherry rajčata. Poté polníček.
Dále přidáme pokrájený chřest.
A vrhneme se na přípravu zálivky.
Vymačkáme si šťávu z pomeranče a nalijeme jí do misky.
Přidáme 2 polévkové lžíce medu. Pokud máte med hustý, tak ho rozehřejte.
Dále přidáme 8 polévkových lžic olivového oleje.
Osolíme a opepříme.
A celé promícháme.
Dochucení:
Suchou pánev rozehřejeme a na středním plameni opražíme semínka. Pozor, lněná mají tendenci se chovat jako popcorn a střílí. Takže je přiklopte pokličkou.
Pražíme dozlatova.
A můžeme podávat.
Do mísy přidáme semínka.
Zalijeme vše zálivkou.
A promícháme.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
nové brambory - SvětBedýnek.cz
chřest - SvětBedýnek.cz
polníček - SvětBedýnek.cz
cherry rajčata - SvětBedýnek.cz
olivový olej - Penny
pomeranč - SvětBedýnek.cz
med - dovoz z Amsterdamu
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
slunečnicová semínka - Albert
lněná semínka - Albert
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Žádné komentáře:
Okomentovat