Co si jí udělat jinak. Tak abychom jí mohli konzumovat po kilech a výčitky hodit za hlavu?
Jelikož jsem "smoothie master", tak mě napadlo udělat a hlavně zkusit smoothie zmrzlinu. Nevěděla jsem, co od toho čekat a tak jsem si říkala, že když to nedopadne dobře, tak jí přidám do smoothie a s chutí jí zužitkuji.
Ale žádná tragédie se neodehrávala. Ba naopak. Tleskala jsem nadšením, jak byla dokonalá. Základem je banán, který vytvoří krémovou konzistenci zmrzliny. Smetanu či mléko, vlastně ani jogurt tam tedy přidávat nemusíme. Takže ti, kteří nesmí laktózu mohou tleskat semnou.
K banánu jsem zvolila čerstvé, letní, české jahody. Tato kombinace smoothie je totiž moje nejoblíbenější už od dětství. Praženými oříšky jsem zmrzlinu ještě trochu ozvláštnila.
Takže, kdo se do ní pustí semnou?
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 2 střední banány
- 8 velkých jahod
- 20 g oříšků, slunečnicových nebo jiných semínek (já zvolila buráky)
Odvážené oříšky či semínka nasypeme na rozpálenou, suchou pánev a na středním plameni je opražíme.
Opražené oříšky či semínka si dáme stranou vychladnout.Do smoothie makeru nebo mixéru (i ponorný) vložíme banány a rozmixujeme do hladkého krému.
Poté přidáme jahody.
A také rozmixujeme.
Směs nalijeme do nádoby, ve které budeme zmrzlinu zamražovat.
Nasypeme do ní oříšky či semínka a promícháme. Celou vaničku vložíme do mrazáku.
Před servírováním necháme zmrzlinu při pokojové teplotě pár minut lehce povolit. Cca 15 minut.
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Vypada uzasne! Jen velka skoda, ze hodne bezlepkovych receptu je s banany, na ktere mam alergii...:(
OdpovědětVymazat