V podstatě tento recept je stejný, jak pro studenou, tak pro teplou variantu. Jen ten studený je dobrý pořádně vychladit přes noc a nebo zasypat pořádnou dávkou ledu.
Pokud nemáte v zimě mátu, tak doporučuji si v létě aspoň jeden pytlíček mátových lístků zamrazit.
Tento nápoj se velmi hodí na letní pikniky, či grilovací párty. Nakonec zachutná i těm, kterým připomíná nemocné zimní chvíle v posteli.
No tak jdeme na něj.
Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 l
INGREDIENCE:
- 60-80 g zázvoru
- 3 lžíce medu
- šťáva z 1 citrónu
- voda
- 10 lístků máty
Zázvor si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, nejlépe ho nastrouháme. Tím z jeho chuti dostaneme maximum.
Zalijeme ho 2 litry vroucí vody a necháme louhovat cca 30 minut.
Poté vyjmeme kousky zázvoru a nalijeme do vývaru med.
Přidáme šťávu z citronu a celé pořádně promícháme.
Pokud volíme horkou variantu, tak přidáme lístky máty a ihned podáváme.
Pokud volíme studenou variantu, tak dáme zázvorový vývar do lednice pořádně vychladit, mátu dáváme těsně před podáváním, aby nám nezhnědla.
Pro zvýraznění chuti máty, jí lehce natrháme.
V opravdu horkých dnech přidáme do sklenice pár kostek ledu.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
zázvor - Světbedýnek.cz
máta - ze zahrádky
citron - Světbedýnek.cz
voda - kohoutková
med - od včelaře
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Smooth Cookingcz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Už se mi chladí v lednici a teplá chutnala úžasně :)
OdpovědětVymazatTak to mě těší. Já si na ní vybudovala závislost :-)
Vymazat