Tak mě napadlo si začít dělat svačinky. Jenže nejprve padla otázka, kdo to bude dělat? Já se přihlásila. Navrhla jsem, že každou neděli nakoupím na následující týden a budu připravovat dopolední a odpolední svačinku.
Dopolední by se měla skládat z čerstvého ovoce, doplněna o tvaroh, jogurt, kokos, semínka, skořici, rozinky a další.
Odpolední svačinka by se měla skládat z čerstvé zeleniny, doplněna o balsamiko, olivový olej, olivy, balkánský sýr, semínka, kuskus, bulgur a další.
V podstatě jde o to, do sebe dostat tolik důležité ovoce a zeleninu v syrovém stavu. To většina lidí totiž téměř nejí. A jak jinak to do sebe dostat, než v práci, když vám to někdo připraví a donese pod nos.
Jak jsem psala výše, začali jsme na konci ledna. Odstartoval zkušební měsíc. A trvá to až do teď. Začala jsem přidávat nějaké fotky na Instagram a označovala hashtagem #uzdravsvoufirmu.
V podstatě jsem to tam dávala, jako inspiraci pro vás, že i v pracovních prostorách lze jíst dravě. Nejde o nic složitého a příprava zabere pár minut.
Po nějaké době už to určité sledovatelé obtěžovalo a nebavilo. Tak jsem s tím přestala, ale svačinky tvořila dále. Jenže pak se ozvala druhá strana a ti to chtěli. Tak jsem se rozhodla, že určité svačinky budu přidávat na blog. Budu kvůli tomu tahat foťák do práce a inspirovat vás.
Jen pro představu, mé vybavení kuchyně v práci obnáší:
- ostrý nůž
- lžíce
- vidlička
- talíř
- struhadlo
- otvírák na konzervy
- škrabka
- prkénko
OVOCNÉ
Chia puding s levandulí a borůvkovým smoothie
Jablečná svačinka s jogurtem a skořicí
Jenomzrnný chléb s ovocem a kozím žervé
Jogurt s acai, musli, goji a ovocem
Kokosová švestka
Kokosový tvaroh se semínky, musli a hroznovým vínem
Lehká broskvová svačinka
Rebarborový perfait
Strouhané jablko s tvarohem a skořicí
Svačinka s citrusovými plody a kokosem
Tvarohový banán se švestkou
Tvarohový banán se semínky, musli a kokosovou hruškou
ZELENINOVÉ
Blanšírované fazolky s kuskusem a bazalkovým tofu
Okurkový salát s mátou
Zelený salát s uzeným tempehem
Žádné komentáře:
Okomentovat