Je to asi tím, že jednoho dne nastala doba, kdy jsme smetanové omáčky jedli všude. Ve školní jídelně, doma, na návštěvě, v restauraci. Prostě to byl boom, který bohužel nepřestal. Nemám nic proti těm italským, ale ty české, ve které jsou těstoviny ponořené - ee. To ne, to nemůžu.
Tohle je ale jedna výjimka. Chuť domácích noků je zaručená, to je dobrá surovina sama o sobě. Když se k tomu přidá pancetta nebo dobrý kus slaniny, už to zní senzačně. Když ale přidáme pár lžic creme fresh, tak to přivedeme k dokonalosti.
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4 porce
INGREDIENCE:
- 500g domácích noků (recept zde)
- 1/2 balení creme fraiche (myšleno balení 250 g)
- 100 g slaniny
- 1 kávová lžička másla
- 1 střední pórek
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Nejprve si připravíme noky.
Poté si dáme vařit vodu do hrnce a osolíme ji.
Slaninu si pokrájíme na tenké proužky.
Vložíme jí na pánev a orestujeme. Chceme docílit křupavých a zlatavých okrajů.
Když jsou okraje opečené, přidáme kávovou lžičku másla.
Pokrájíme si pórek na půl měsíčky.
Pórek přidáme ke slanině a orestujeme ho také.
Když se voda vaří, tak dáme vařit noky.
Pokrájíme si česnek na kostičky.
K pórku přidáme pokrájený česnek na mini kostičky a také orestujeme.
Uvařené noky scedíme a přidáme do směsi s pórkem.
Vypneme plotýnku a vše zamícháme.
Přidáme creme fraiche.
Opepříme. Osolíme.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
noky - domácí
creme fresh - SvětBedýnek.cz
slanina - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
pórek - SvětBedýnek.cz
česnek - SvětBedýnek.cz
miska - Butlers
ubrousek - Butlers
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Tak to vypadá výborně :)
OdpovědětVymazattak to mám radost :-)
VymazatKači, jak docílíš toho kulatého tvaru s vlnkami?:) děkuji
OdpovědětVymazatUděláš si váleček, ten pokrájíš na kousky, rukou je vyválíš a nakonec vidličkou uděláš vlnky :-)
VymazatCo je creame fresh? Da se to koupit i v normalnim obchode?
OdpovědětVymazatcreme fresh je taková tučnější zakysaná smetana. Já jí kupuji na www.svetbedynek.cz, ale viděla jsem jí už i v Globusu a Tescu a také v Marks and spencer jí mají.
VymazatSmetanove omacky opravdu nesnasim,ale tohle vypada uzasne :) !
OdpovědětVymazattak to mi bereš slova z úst. Já je také nesnáším, ale tohle je takové lehké, svěží...
VymazatDnes jsem tvůj recept udělala rodině k večeři - a sklidila velký úspěch! Díky za inspiraci!
OdpovědětVymazattak to mám radost. Jen tak dál :-)
VymazatSkvele �� diky za recept, M.
OdpovědětVymazathlavně si nech chutnat :-)
VymazatVypadá to mňamozně!!
OdpovědětVymazatděkuji. Chutná snad ještě lépe :-)
VymazatTak na takovehle jídlo už mám strašně dlouho chut, tak asi nastal čas to zkusit ,vypadá to výborně :))
OdpovědětVymazatBylo to opravdu vyborne! Moc dekuji za recept, Kato!
OdpovědětVymazatTo jsem ráda. já to také miluji. Taková jednoduchá závislost :-)
VymazatTak jsem se nechala inspirovat, a to úplně do slova. Poprvé jsem objednala i na světbedýnek. :) Velká spokojenost! No a pak jsem na večeři uvařila tento recept a mňam, teda! :) I partner si pochutnal a to na tento typ jídel není moc zvyklý a zvlášť ho nevyhledává. Každý jsme si přidali no a pak už nebylo. :) Recept nadepisuji jako vynikající a řadím do kuchařky, děkuji!
OdpovědětVymazatMíšo tak to strašně moc ráda slyším :-)
VymazatAhooj, dá se použít místo cremu obyčejná zakysaná smetana??
OdpovědětVymazatděkuji :)
Jak já říkám, zkusit se má všechno :-)
VymazatAhooj, dá se použít místo creme.. normální zakysaná smetana?
OdpovědětVymazatděkuji :)
Jak já říkám, zkusit se má všechno :-)
Vymazat