Samotnou rybu se snažím, co nejméně dochucovat. Přecijenom, když koupíte opravdu kvalitní kousek dobré ryby, tak je škoda přebíjet její chuť.
A já můžu říct, že kupuji opravdu vydařené kousky. Takže je maximálně dochucují čerstvě namletým pepřem, bylinkami a trochou soli. Samozřejmě mi je jasné, že po nějaké době mě tohle přejde a budu to chtít lehce vytunit, ale zatím mě to baví.
O to více se snažím, abych k rybě podávala zajímavou přílohu. Tentokrát jsem zvolila kousky Lavash chleba, do kterého jsem vložila grilovaná rajčata s čerstvým česnekem a cibulí, dochutila dijonskou majonézou a přidal tresku. Ta byla opravdu geniální.
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
INGREDIENCE:
- 2 filety tresky (cca 300 g)
- sůl, pepř, rozmarýn
- 500 g rajčat
- olivový olej
- 1 palička česneku, já použila čerstvý
- snítek rozmarýnu
- sůl, pepř
- 1 velká cibule
- citron, lavas chleba/tortilla, majonéza, dijonská hořčice
Předehřejeme si troubu na maximum, nejlépe na gril.
Plech pokapeme olivovým olejem.
Rajčata si pokrájíme na malé měsíčky.
Vložíme je na plech.
Česnek si oloupeme a pokrájíme.
A přidáme k rajčatům.
Snítek rozmarýnu otrháme od stonků a posypeme jím rajčata.
Rajčata také osolíme a opepříme.
Ještě to celé zakápneme olejem.
Celý plech vložíme do rozpálené trouby na 10 minut.
Nyní si připravíme filety tresky.
Rozpálíme pánev a když je opravdu horká, zakápneme jí olivovým olejem. Ihned na ní vložíme tresku kůží dolů. Pečeme 4 minuty.
Z vrchu tresku osolíme a opepříme.
Hotová rajčata vytáhneme z trouby.
Tresku otočíme a pečeme další 4 minuty.
A můžeme podávat.
Já zvolila servírování v lavash chlebu. Ten je podobný tortille.
Nakonec si smícháme majonézu s dijonskou hořčicí a podáváme k rybě. Samozřejmě si rybu můžeme zakápnout citronem.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
treska - SvětBedýnek.cz
sůl, pepř - Kotanyi
rozmarýn - SvětBedýnek.cz, nyní ze zahrádky
rajčata - SvětBedýnek.cz
olivový olej - Penny
čerstvý česnek - SvětBedýnek.cz
cibule - SvětBedýnek.cz
citron - SvětBedýnek.cz
majonéza s dijonskou hořčicí - Maille
lavash chléb - SvětBedýnek.cz
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
To vypada uzasne !
OdpovědětVymazatve skleniku mame hrozne rajcat, a protoze tresku (zrovna dnes jsme ji meli na zelenine s parmazanovymi brambory :D) a rajcatata miluju, urco vyzkousim !
Určitě zkus, já to pak jedla jen tak a strašně mi to chutnalo :-)
Vymazat