Náročnost: malá
Počet porcí: 500 ml
INGREDIENCE:
- 200 g lístků čerstvé bazalky
- 80 g slunečnicových semínek
- 1 kávová lžička soli
- olivový olej dle potřeby, cca 500 ml
Připravíme si lístky bazalky.
Dále si připravíme mixér s nástavcem sekáček. Jde to dělat v hmoždíři, ale to se opravdu zapotíte.Do mixéru si vložte část lístků a zalijte olivovým olejem a mixujte. Postupně přidávejte lístky a opět zalévejte olejem. Musí to lehce plavat. Tím se to bude i lépe mixovat.
Přidejte sůl.
Na suchou pánev si vložte slunečnicová semínka a pomalu pražte. Dělejte to na střední plamen, ať se nepřipálí.
Když jsou semínka opražená, tak je necháme vychladnout.
Poté nasypeme k bazalce a zase promixujeme.
A máme hotovo. Zájemci mohou přidat nastrouhaný parmazán. Já jsem nyní dělala odlehčenou variantu, která se hodí do dipů, salátů, kuskusu, těstovin, noků, prostě všeho...
Žádné komentáře:
Okomentovat