Občas prostě stačí jen půl kelímku, tak co s tou druhou? Třeba tento recept. Je to lehký našlehaný dezert, který dodržuje přísná kritéria dnešní módní doby. Černá a bílá je jednoduše "in".
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
INGREDIENCE:
- 1 kelímek šlehačky ke šlehání
- 1/2 balení creme fraiche
- 2 lžičky vanilkové pasty nebo semínka z 1 vanilkového lusku
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- sezónní ovoce
- pražená sezamová semínka
Do hluboké mísy nalijeme smetanu ke šlehání.
Ušleháme do tuha.
Přidáme půl kelímku 250 g balení creme fraiche.
Dále přidáme vanilkovou pastu nebo rozřízneme vanilkový lusk na půl a vyškrábneme semínka.
Dále přidáme dvě lžíce strouhaného kokosu.
Jednu lžíci třtinového cukru.
A vše lehce prošleháme.
Směs přendáme do pěkných skleniček, ze kterých to poté budeme servírovat.
Na pánev si nasypeme sezamová semínka. Já použila směs černých a bílých. Lehce je opražíme, aby se zvýraznila jejich chuť. A posypeme jimi dezert.
Servírujeme společně se sezónním ovocem, jako je rybíz, maliny, jahody, borůvky, meruňky. Prostě cokoliv.
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
To je dokonalost sama :D :) !
OdpovědětVymazatděkuji :-)
Vymazat