TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA Z CREME FRAICHE


Na Světu Bedýnek jsem už minulý týden objednala Creme Fraiche. Řekla jsem si, že z něj vymyslím nějaký nový recept.

Jenž každý den jsem otevřela lednici, podívala se na něj a nechala ho tam. Prostě jsem nevěděla. Ta pravá inspirace nepřišla.

Včera jsem si říkala, že pokud ho nespotřebuji nějak nově, kreativně, tak z něj udělám svůj klasický recept na Noky s pórkem a Dezert z creme fraiche.

Jenže dnes jsem byla svým nadřízeným poslána domů, protože moje hlasivky jsou v momentální indispozici a dělají si, co chtějí. Takže nedělají nic. Místo slov ze mě lezou skřeky a tak ležím a věnuji se blogu.

Jenže chuť byla a spontální nápad také. Tak jsem skočila na 5 minut do kuchyně a vytvořila tento úžasný tuňákový krém, který můžete nakonec podávat s tlustými tyčinkami nebo křupavým pečivem. Je to podobné tuňákové pomazánce, ale není to takové. Je to jemnější, krémovější a přitom naprosto výborné.

Jdeme na to...

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
  
INGREDIENCE:

  • 3 malé plechovky/2 velké tuňáka
  • 1 kelímek Creme fraiche 250 g
  • sůl, citrónový pepř
  • pažitka
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Do větší misky vložíme Creme fraiche.
 K němu přidáme tuňáka. Já použila tyto 3 pidi, pokud používáte ty větší, tak stačí 2 plechovky.
 Opepříme. Já použila citronový pepř. Ten doporučuji mít v zásobě. Je skvělý na jakékoliv ryby.
 Osolíme.
 Přidáme hrst posekané pažitky.
 A celé promícháme.
Přendáme do skleniček, ve kterých budeme krémovou pomazánku podávat. Vypadá to pěkně při různých oslavách. Každý si vezme svou skleničku a namáčí si do nich tyčky či pečivo.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
creme fraiche - SvětBedýnek.cz
tuňák - Calvo
sůl - Kotanyi
citronový pepř - Kotanyi
pažitka - SvětBedýnek.cz

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


8 komentářů:

  1. Kači, vypadá to úžasně a hlavně jednoduše. Prosimtě, kde jinde se dá sehnat CREME FRAICHE? Díky moc, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde jinde než na Světu bedýnek? Téměř všude. Viděla jsem tu už i v Globusu, Tescu, Icelandu,.... Většinou je to u zakysaných smetan a nebo u sýrů. Zkus se poptat. Mají to i v Mark and spencer, ale tam je to předražený.

      Vymazat
  2. Mňam.. Miluji tuňákovou pomazánku, vlastně miluji tuňáka všude :-D

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsi na správném blogu. Já totiž také :-) Nějaký tip, kam ho ještě zakomponovat? Či s čím ho spojit?

      Vymazat
  3. Mňam ,tuňáka miluju !
    Myslíš že by nevadilo nahradit creme fraiche lučinou :) ? Nedavno jsem ho ochutnala a moc nemusím smetanové věci,tak mě moc nezaujalo :).

    OdpovědětVymazat
  4. Jen poznámka, že tuňáková pomazánka nepatří do bezmasých jídel ;)
    Ale krásného fotky, ukládám si pro inspiraci :)

    OdpovědětVymazat