Všechny suroviny jsou od místních farmářů. I sýr. A balsamiko? To je od firmy Kalamáta Papadimitriou, od kterých jsme tento zájezd vyhráli.
Kalamáta je město, kde fabrika vyrábí balsamika. A Papadimitriou je příjmení majitele fabriky. Vlastně firmu založil dědeček momentálního majitele. Ale o tom vám asi napíši více v článcích z tohoto zájezdu. Odkaz na ně naleznete ZDE.
Každopádně tento salát si můžete připravit i v českých podmínkách. Skládá se základních zeleninových surovin, je obohacen o čerstvé fíky, hroznové víno a balsamiko. Je dobré použít to husté, krémové. Je sladší a není tak agresivní.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
INGREDIENCE:
- 200 g feta sýru
- 4 čerstvé fíky
- 30 kuliček hroznového vína (nejlépe mix tmavého a světlého)
- 4 velká rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka hadovka
- olivový olej
- krémové balsamiko (já použila Kalamáta Papadimitriou jahodový)
Všechny suroviny si umyjeme.
Poté si pokrájíme rajčata na velikost sousta. To stejné uděláme s okurkou a paprikou. Okurku doporučuji oloupat. Chuť je poté jemnější.
Fíky rozkrojíme na měsíčky.
Veškerou zeleninou vložíme do mísy a promícháme. Nandáme na talíř a na ní poklademe kousky fíku a kuličky hroznového vína.
Poté přidáme polámané kousky feta sýru a celé to zakápneme balsamikem a olivovým olejem. Sůl není třeba. Sýr je dostatečně slaný.
Kombinace slaného sýra a sladkého ovoce je opravdu geniální.
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Mňam! Fíky miluji :))
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Tak to jsme na tom stejně.
VymazatTak to jsme na tom stejně.
VymazatMňam,ten vypadá skvěle ,miluju spojení sladkého a slaného a balzamiko na všem :D !
OdpovědětVymazatPečeš si někdy i vlastní pečivo :) ?
Já si peču téměř jenom vlastní pečivo. Ale když ho kupuji tak na světu bedýnek a nebo v Le Caveau v Praze.
Vymazat