Naši čeští farmáři prodávají výborné jehněčí maso, tak proč ho kupovat jinde. Zabrouzdám vždy tedy na svět bedýnek a nakoupím kousek pro tu vip večeři.
Tentokrát jsem koupila jehněčí kotletky, které jsem měla v plánu připravit na grilu. Sem tam ještě vysvitne sluníčko a tak toho s radostí využiji a roztopím můj růžový lotus grill. V tu chvíli nastává ta úžasná atmosféra.
Asi to znáte, když je za okny podzim, každý pak si váží každé chvíle, kdy může usednout ke grilu a opéct si kousek flákoty. A to se dělo minulý víkend.
Tady vám ukážu, jak je to jednoduché právě s těmito kotletkami a třeba vás to navnadí a připravíte si je. Na pánvičce to jde totiž také.
Doba přípravy: 10 minut + 10 minut grilování
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
INGREDIENCE:
- 500 g jehněčích žebírek
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- hrst rozmarýnu
- čerstvě mletý pepř
Pokud máte žebírka v celku, tak je pokrájíme na kotletky.
Do velké místy prolisujeme stroužky česneku.Pokrájíme si nadrobno rozmarýn a přidáme také do mísy.
Přidáme namletý pepř.
Celé to zalijeme trochou olivového oleje.
Promícháme.
Do mísy vložíme jehněčí kotletky a důkladně promícháme, aby se nám marináda obalila ze všech stran. V případě potřeby přidáme ještě olivový olej.
Dáme marinovat na minimálně 2 hod. do lednice.
Rozpálíme gril a vložíme na gril. Opékáme cca 3 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany.
Kotletka je dobrá, když je uvnitř lehce růžová. Hlavně jí nevysušte. To zničíte celou chuť delikátního masa.
Podáváme například se Špagetovou dýni na šalotce (recept ZDE) či jen s grilovanou zeleninou.
Vypadají dokonale.. Mňam :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
děkuji :-)
Vymazat