JEHNĚČÍ GRILOVANÉ KOTLETY V ČESNEKOVO BYLINKOVÉ MARINÁDĚ

Jehněčí maso je pro mě takové vip maso. Dopřáváme si ho občas, ale o to víc si ho vychutnáme. Nejvíce miluji právě kotletky. Je to šťavnatý a chutný kus masa. A ještě ke všemu od mala miluji okousávání kostí. Zní to vážně divně, ale každý si většinou vezme flákotu a mě nejvíce baví žebírka.

Naši čeští farmáři prodávají výborné jehněčí maso, tak proč ho kupovat jinde. Zabrouzdám vždy tedy na svět bedýnek a nakoupím kousek pro tu vip večeři.

Tentokrát jsem koupila jehněčí kotletky, které jsem měla v plánu připravit na grilu. Sem tam ještě vysvitne sluníčko a tak toho s radostí využiji a roztopím můj růžový lotus grill. V tu chvíli nastává ta úžasná atmosféra.

Asi to znáte, když je za okny podzim, každý pak si váží každé chvíle, kdy může usednout ke grilu a opéct si kousek flákoty. A to se dělo minulý víkend.

Tady vám ukážu, jak je to jednoduché právě s těmito kotletkami a třeba vás to navnadí a připravíte si je. Na pánvičce to jde totiž také.

Doba přípravy: 10 minut + 10 minut grilování
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
  
INGREDIENCE:
  • 500 g jehněčích žebírek
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • hrst rozmarýnu
  • čerstvě mletý pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Pokud máte žebírka v celku, tak je pokrájíme na kotletky.
 Do velké místy prolisujeme stroužky česneku.
 Pokrájíme si nadrobno rozmarýn a přidáme také do mísy.
 Přidáme namletý pepř.
 Celé to zalijeme trochou olivového oleje.
 Promícháme.
Do mísy vložíme jehněčí kotletky a důkladně promícháme, aby se nám marináda obalila ze všech stran. V případě potřeby přidáme ještě olivový olej.

Dáme marinovat na minimálně 2 hod. do lednice.
 Rozpálíme gril a vložíme na gril. Opékáme cca 3 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany.
Kotletka je dobrá, když je uvnitř lehce růžová. Hlavně jí nevysušte. To zničíte celou chuť delikátního masa.
Podáváme například se Špagetovou dýni na šalotce (recept ZDE) či jen s grilovanou zeleninou.


2 komentáře: