Ano, na podzim preferuji jídla, která na mě dýchnou podzimní atmosféru. Většinou to jsou jídla barevně do hnědo oranžova, sytější, ale přesto se je snažím nějak odlehčit. To abych po zimě nevypadala, jako Míša kulička.
Každopádně rizoto tak nějak odlehčit nejde. To by pak nebylo pravé, dobré rizoto. Ale i tak ho miluji a s chutí si ho dám klidně k večeři.
Jaký recept preferujete na podzim právě vy?
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 4 porcí
INGREDIENCE:
- 300 g rýže arborio
- 250 g lososa
- polévková lžíce másla
- 1 šalotka
- sůl, pepř
- zeleninový Konečně vývar 0,5l
- cca 0,5l vody
- 5 velkých rajčat
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželky
- 1 polévková lžíce pesta
- 100 g parmazánu
Postup, aneb jak sem postupovala já:
Nejprve si rozehřejeme pánev. Když je horká, tak na ní vložíme máslo a necháme rozpustit.
Ihned na to vložíme nadrobno pokrájenou šalotku.Pomalu restujeme.
Mezitím si pokrájíme lososa na cca 2 cm velké kostičky.
Když je cibulka zlatavá, tak přidáme lososa k cibulce.
Lehce orestujeme.
A přidáme rýži. Tu cca 3 minutky také orestujeme.
Opepříme.
Osolíme.
Smícháme vývar s vodou. Vývar je silný a tak si to můžeme dovolit. Pokud máte vývar domácí a není tak silný, tak ho neřeďte.
Nalijeme dvě naběračky vývaru a podlijeme jimi rizoto. Když se tekutina vstřebá, opakujeme. U toho rizoto pomalu mícháme.
Pokud je rýže už měkká, tak si pokrájíme rajčata na větší kousky a přidáme k rizotu.
Prolisujeme česnek a přidáme také k rizotu.
Přidáme pokrájenou petrželku.
Polévkovou lžíci pesta.
A dále podléváme tekutinou. Rýže musí být na povrchu měkká, ale na skus pevná. Rizoto nesmí být celkově suché. Má být vláčné.
V tu chvíli zamícháme do rizota parmazán a opět promícháme. Nyní už stáhneme z plotýnky a podáváme.
rýže arborio - ChefShop.cz
losos - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
šalotka - SvětBedýnek.cz
sůl - Kotanyi
pepř - Kotanyi
zeleninový Konečně vývar - SvětBedýnek.cz
rajčata - ze zahrádky
česnek - SvětBedýnek.cz
petržel - SvětBedýnek.cz
pesto - SvětBedýnek.cz
parmazán - SvětBedýnek.cz
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - DIY Smooth cooking - Vaříme hladce
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Tak to je bomba :) ! Lososa jsem měla tento víkend zrovna dvakrát :D !
OdpovědětVymazatruneatandtravel.blogspot.com
Děkuji moc :-)
VymazatAhoj, som zo Slovenska a veľmi sa mi páčia Tvoje videá, samozrejme aj blog :-)
OdpovědětVymazatUž niekoľkokrát som sa nechala inšpirovať Tvojimi receptami, hlavne "smútičkami".
Prajem Ti ešte veľa dobrých nápadov a chutí. Neviem či pomôže aj môj hlas v "blogerka 2015", ale veľmi rada Ti ho dám. Pa z Žiliny
Ahoj, děkuji moc za krásnou zprávu. Určitě pomůže. I když nebudu v top10, tak jsem vděčná za tuto zprávu. Děkuji :-)
Vymazat