OVESNÁ KAŠE S BORŮVKAMI A JAVOROVÝM SIRUPEM

Každé pondělí se těším na víkend. Tak to mají asi všichni. Člověk si odpočine, zažije, co zažít chce. Já se na víkend, ale těším hlavně kvůli snídaním.

Ve všední dny snídáme smoothie. Je to rychlé a zdravé. Ale o víkendech si děláme hodobožové snídaně. Většinou jdeme do města, projdeme se a zajdeme do místní kavárny. Jednou za čas ale vstanu, ještě v pyžamu připravím snídani, v pyžamu usedneme ke stolu, snídáme a povídáme si.

Stejně tak to bylo tento den. Připravila jsem další variantu ovesné kaše. Je to rychlé a přitom to krásně zasytí. A co jiného snídat v tyto chladná rána, než teplou ovesnou kaši?

Vím, že receptů je nespočet, ale třeba vás tato fialová barevnost navnadí zkusit snídani podle Smooth Cooking. A jako bonus vám k tomu přikládám video recept.


Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
  
INGREDIENCE:
  • 40-80 g ovesných vloček nebo kaše Nominal
  • 200 g mléka (dle potřeby) nebo bezlaktózového nápoje
  • 2 hrsti borůvek
  • 1 banán
  • 1 hruška
  • 5 lístků máty
  • javorový sirup nebo roztátý  med
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Připravte si pánev či kastrůlek. Do ní nasypte ovesné vločky a zalijte mlékem. Zapněte plotýnku a míchejte. Tekutina se bude vsakovat do vloček. V případě, že kaše bude hustá, tak přidejte ještě trochu mléka. Nakonec do kaše vmíchejte několik lžic borůvek a trochu je rozčvachtejte, aby byla kaše fialová.

Kaši nandejte na talíř a pokrájejte si banán na kousky a položte na kaše. Stejně tak hrušku.
Nakonec nasypte borůvky na kaše, posypte kaši mátou a zalijte javorovým sirupem. A můžeme podávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat