Ve všední dny snídáme smoothie. Je to rychlé a zdravé. Ale o víkendech si děláme hodobožové snídaně. Většinou jdeme do města, projdeme se a zajdeme do místní kavárny. Jednou za čas ale vstanu, ještě v pyžamu připravím snídani, v pyžamu usedneme ke stolu, snídáme a povídáme si.
Stejně tak to bylo tento den. Připravila jsem další variantu ovesné kaše. Je to rychlé a přitom to krásně zasytí. A co jiného snídat v tyto chladná rána, než teplou ovesnou kaši?
Vím, že receptů je nespočet, ale třeba vás tato fialová barevnost navnadí zkusit snídani podle Smooth Cooking. A jako bonus vám k tomu přikládám video recept.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
INGREDIENCE:
- 40-80 g ovesných vloček nebo kaše Nominal
- 200 g mléka (dle potřeby) nebo bezlaktózového nápoje
- 2 hrsti borůvek
- 1 banán
- 1 hruška
- 5 lístků máty
- javorový sirup nebo roztátý med
Připravte si pánev či kastrůlek. Do ní nasypte ovesné vločky a zalijte mlékem. Zapněte plotýnku a míchejte. Tekutina se bude vsakovat do vloček. V případě, že kaše bude hustá, tak přidejte ještě trochu mléka. Nakonec do kaše vmíchejte několik lžic borůvek a trochu je rozčvachtejte, aby byla kaše fialová.
Kaši nandejte na talíř a pokrájejte si banán na kousky a položte na kaše. Stejně tak hrušku.
Nakonec nasypte borůvky na kaše, posypte kaši mátou a zalijte javorovým sirupem. A můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat