Sýr u nás v lednici naleznete vždy. Ať je to kozí, ovčí, kravský, měkký, polotvrdý, tvrdý. Milujeme vše. Jsou sýry, které nepotřebují ke své dokonalosti už nic. Pak jsou sýry, které nám tak trošku zevšednili, tak se je snažíme ozvláštnit.
Mezi ně patří klasický hermelín. Hermelín sám o sobě není klasický či obyčejný, to určitě ne. Ale když ho jíte od malička, stejně jako já, tak už ho tak vnímat můžete.
Proto vám chci ukázat jeden malý trik či recept, jak ho udělat velmi zajímavý. Plno lidí nad tímto receptem může ohrnovat nos. Ale zkuste to aspoň jednou. Skloubení sladkého medu, ořechů a sýrů je opravdu dokonalé.
Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
INGREDIENCE:
- hermelín
- 2 lžíce medu
- menší hrst vlašských ořechů
- hroznové víno
Hermelín vyndáme na pokojovou teplotu cca 15 minut před servírováním. Poté si ho rozkrájíme na trojúhelníčky.
Polijeme ho tekutým medem a zasypeme ořechy. Trochu tekutého medu můžeme servírovat v malé mističce na případné máčení sýra.
Pokud nemáte tekutý med, dejte ho na chviličku do mikrovlnky, aby povolil.
Na prkénko položíme hrozen vína. Jeho chuť bude dokonale doplňovat chuť sýra.
A to je vše.
TIP:
Pro zvýraznění chuti opražte ořechy na suché pánvi.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:hermelín - Král sýrů
med - od včelaře
ořechy - Billa
hroznové víno - SvětBedýnek.cz
Servírováno na:
podklad - stará paleta
prkýnko - Butlers.cz
ubrousek - Butlers.cz
srdíčkový talířek - Butlers.cz
hrneček - nepamatuji si
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Jééé, to bych si dala hned... Já mám vůbec se sýrama historii, když jsem byla "malá", tak jsem jedla jen takový jakože eidam a takový tyhle... vůbec nechápu, jak jsem se mohla připravovat o takovýhle dobroty, teď mám právě moc ráda hermelín, nivu, atd... a všude kde jsem v zahraničí, tak se vždycky pustím do sýrů, protože co si budem nalhávat, jsou země, kde to umí ještě líp, to víš sama :) a nejlepší je, jak v itálii dávaji k jídlu parmazán jen tak na posypání :D my s kámoškou vždycky tu skleničku spotřebovaly celou... :D
OdpovědětVymazatto má asi každý. Děti moc výrazné sýry nemusí, také jsem se k tomu musela projíst. Já momentálně ujíždím na kozích :-)
Vymazat