Jednoho dne jsem dostala chuť na hráškovou polévku, ale ne takovou jako zná asi každý z nás ze školní jídelny. Byla spíše hnědá než hráškově zelená, byla spíše hustá než řídká a hlavně byla spíše nechutná než chutná.
Někde jsem vyčetla tip, že když k hrášku kápnete (vlastně i k jinému druhu ovoce či zeleniny) trochu citronu, tak neztratí svou barvu. A to zrovna u hrášku je opravdu škoda.
Tato polévka je plná hráškové chutí, svěží po kapkách citronu a zjemněná pár kapkami smetany. Když jsem jí jednoho dne uvařila svému manželovi, nemohl se jí nabažit. Pak jí zkusila
Tak jdeme vařit...
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 8 porcí
INGREDIENCE:
- 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje
- 1 velká cibule nebo 2 malé
- 500 g mraženého hrášku
- Plus 100 g, které nemixujeme
- 700-1 000 ml vývaru nebo vody
- 60 ml smetany 31%
- citrónová šťáva dle chuti
- sůl, čerstvě namletý pepř
- lžíce bazalky, špetka mletého nového kořeni, lžička medvědího česneku
Ihned na to nasypeme pokrájenou cibuli a restujeme.
Po 3 minutách polévku rozmixujeme do hladkého krému.
Nakonec polévku zakápneme citronem. S tím opatrně. Polévka musí být lehce citronová, ale ne moc kyselá.
Osolíme a opepříme.
Nejsem úplně polévkový tip ,ale hráškovou nikdy neodmítnu :) ! Ta tvoje vypadá obzvlášť dobře:) !
OdpovědětVymazatMůžu se tě zeptat co to máš k ní za krekry ,ty vypadají totiž taky skvěle :D !
runeatandtarvel.blogspot.com
ty jsou z Pekárny Kabát. Jsou vážně výborné a když hledám něco k televizi na chroupání, tak si je nalámu na kousky a chroupu jak krekry :-)
Vymazat