Šalvěj je pro mě klasickou podzimní bylinkou. Miluji jí v kombinaci s dýní, basem, či jen jako čas při bolesti v krku.
Jelikož jsem připravovala Pečenou kýtu v celku s pepřovou krustou, což je úžasný podzimní recept, tak šalvějová kaše byla jasnou volbou.
Jdeme na to...
Udělat kvalitní, dobrou bramborovou kaši není jen tak. Zkuste můj recept a napište mi své názory :)
Doba přípravy: 30 minut (z toho 20 minut vaření)
Náročnost: střední
Počet porcí: 5 - 6
INGREDIENCE:- 750 g brambor, oloupaných a pokrájených na stejné kousky
- 60 g másla
- 75 ml mléka
- 75 ml smetany ke šlehání (30% a výše)
- sůl
Nejprve si brambory oloupeme
a pokrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 20 minut, ale už tak po 15ti minutách píchněte do brambor vidličkou a pokud vidlička projde lehce bramborou, slejte vodu.
Do odměrky si nalijeme mléko, smetanu a přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
Směs pak nalijeme do brambor.
Vše prošťoucháme a dochutíme solí.
Kaše nemá být řídká, mám mít krásnou kašovitou konzistenci.
Nakonec přidáme nasekané kousky šalvěje a promícháme.
Nejen podzimní bramborová kaše je hotová.
Kaše se dá ještě dochutit opečenou cibulkou, pažitkou či nastrouhaným parmezánem.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
brambory - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
mléko - SvětBedýnek.cz
smetana ke šlehání - Lidl
sůl - Kotanyi
šalvěj - SvětBedýnek.cz
Foceno na:
rendlík - Ikea.cz
podkladová deska - stará paleta
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Žádné komentáře:
Okomentovat