ŠALVĚJOVÁ BRAMBOROVÁ KAŠE

Recept na Smetanovou bramborovou kaši jsem vám napsala již dávno. Teď vás chci ale inspirovat inovací. A to šalvějovou kaší.

Šalvěj je pro mě klasickou podzimní bylinkou. Miluji jí v kombinaci s dýní, basem, či jen jako čas při bolesti v krku.

Jelikož jsem připravovala Pečenou kýtu v celku s pepřovou krustou, což je úžasný podzimní recept, tak šalvějová kaše byla jasnou volbou.

Jdeme na to...
Udělat kvalitní, dobrou bramborovou kaši není jen tak. Zkuste můj recept a napište mi své názory :)


Doba přípravy: 30 minut (z toho 20 minut vaření)
Náročnost: střední
Počet porcí: 5 - 6
INGREDIENCE:
  • 750 g brambor, oloupaných a pokrájených na stejné kousky
  • 60 g másla
  • 75 ml mléka
  • 75 ml smetany ke šlehání (30% a výše)
  • sůl
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si brambory oloupeme
a pokrájíme na stejně velké kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 20 minut, ale už tak po 15ti minutách píchněte do brambor vidličkou a pokud vidlička projde lehce bramborou, slejte vodu.
Do odměrky si nalijeme mléko, smetanu a přidáme máslo a ohřejeme, aby se máslo rozpustilo.
Směs pak nalijeme do brambor.
Vše prošťoucháme a dochutíme solí.
Kaše nemá být řídká, mám mít krásnou kašovitou konzistenci.
Nakonec přidáme nasekané kousky šalvěje a promícháme.
 Nejen podzimní bramborová kaše je hotová.
Kaše se dá ještě dochutit opečenou cibulkou, pažitkou či nastrouhaným parmezánem.

Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
brambory - SvětBedýnek.cz
máslo - SvětBedýnek.cz
mléko - SvětBedýnek.cz
smetana ke šlehání - Lidl
sůl - Kotanyi
šalvěj - SvětBedýnek.cz

Foceno na:
rendlík - Ikea.cz
podkladová deska - stará paleta

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm



Žádné komentáře:

Okomentovat