RICOTTOVÉ KULIČKY

Oslava příchodu Nového roku se pojí s přípravou spousty jídla a pití. Jelikož asi každý z nás vsází na klasiku, tak i každý z nás většinou hledá inspiraci v nějaké novince.

Jednu takovou vám přináším. Je to snadná, lehce stravitelná, poměrně zdravá, hezky vypadající a oku lahodící varianta, která potěší jakéhokoliv hosta.

Obalit kuličky můžete v čemkoliv, ale určitě zkuste tyto dva druhy. Kombinace černobílého sezamu vypadá opravdu krásně a kousky s medem jsou naprosto delikátní.

Ps: Tento recept byl připravovaný pro Bonami.cz a pro jejich sekci DIY. Ale tak řekla jsem si, že vám ho sem přidám také, protože tyto kuličky jsou dobrý zpestřením jakékoliv hostiny. A když vám zbydou, tak není nic lepšího, než si vzít krajíc čerstvého chleba a potřít ho jimi :-)

Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí:  25 kuliček

INGREDIENCE:
  • 250 g ricotty
  • 2 lžičky sekaných bylinek nebo pesta
  • 3 lžičky strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř
Na obalení:
  • kombinace černého a bílého sezamu
  • vlašské ořechy s trochou medu

Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Celý video postup naleznete zde:
Do mističky přendáme ricottu.
Přidáme parmazán, sůl, pepř a bylinky a důkladně promícháme.

Poté vezmeme dvě kávové lžičky a jednou o druhou vytvoříme malé nočky. Ty si přendáme na talíř.

Když máme všechny nočky, tak si do mističky nasypeme sezam. Nejlepší je, když ho předem lehce na pánvi opražíte. Získá tím výraznější chuť.
Polovinu nočků v něm obalíme a vyválíme pravidelnou kuličku.

Dále si připravíme vlašské ořechy, které nameleme nebo pokrájíme na drobno. V nich obalíme zbylé nočky a opět vytvarujeme pravidelné kuličky.
Nakonec rozehřejeme kousek medu a každou ořechovou kuličku pokapeme medem.

A můžeme podávat.

A NAKONEC NEZAPOMEŇTE NA TYTO DALŠÍ POMAZÁNKY:
Tuňákový krém z creme fraiche
Česneková pomazána
Guacamole
Tuňáková pomazánka



Žádné komentáře:

Okomentovat