Jenže, když už se ze mě stala velká holka, rozhodla jsem se tyto zvyky nebo spíše vžité zážitky změnit. Začala jsem kupovat suroviny, které jsem neměla ráda a upravovat je tak, aby mi to chutnalo a ještě to mělo zachované nějaké živiny.
A jak jinak připravit surovinu, kterou z dětství nesnášíte? S cukrem. Vlastně s karamelem. Cukr pomůže všemu a je sladký, tak po něm budeme mít ještě dobrou náladu.
Ale nyní jím tyto kapustičky pouze blanšírované (hozené do horké vody a po dvou minutách vytažené a zchlazené) a jen lehce osolené.
Nyní se pojďme vrhnout na recept, který můžete podávat jen tak, s masem jako přílohu nebo jako dodatek k bramborám či kaši a masu. Své místo si ve vašem jídelníčku určitě nejdou.
Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 porce
INGREDIENCE:
- 500 g kapustiček
- 2 polévkové lžíce cukru
- voda
- sůl
Nejprve si připravíme hrnec plný osolený vody.
Nejprve zbavíme kapustičky povrchového lístku. Většinou už je uvadlý, špinavý a dávám se pryč.Poté kapustičky rozkrojíme na půlky.
Když se voda vaří, tak kapustičky hodíme do vody a vaříme 2 minuty.
Poté je ihned zchladíme. Zalijeme ledovou vodou přes cedník a necháme okapat. Tím je blanšírujeme.
Připravíme si pánev a dáme na ní 2 lžíce cukru. Zapneme plotýnku na střední plamen. Určitě nespěchejte, ať se cukr nespálí. Začne se po okrajích rozpouštět. Tak s ním míchejte. V momentě, kdy bude cukr rozpuštěný a lehce nazlátlý, tak do něj nasypeme blanšírované kapustičky.
Karamel v tu chvíli ztvrdne. Zalijeme ho 0,5 dcl vody a promícháme.
Mícháme, dokud se voda nevypaří.
A můžeme servírovat.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
kapustičky - SvětBedýnek.cz
Foceno na:
podkladové dřevo - paleta
ubrousek - Butlers.cz
miska - Butlers.cz
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - Smooth Cooking
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Díky za nádherné inspirace a recepty.A foto a barvy na foto,nemám slov,nádhera.Alibabka
OdpovědětVymazatJůů, děkuji moc, to mě opravdu těší :-)
Vymazat