Proto jsem se rozhodla upéct i kus kýty. V podstatě tento recept můžete udělat z jakékoliv kýty, klidně jehněčí. Já ale zvolila vepřovou. Je to taková klasika.
A není nic lepšího, než použít základní suroviny a vykouzlit z toho neuvěřitelně dobrý recept. Žádnou zahuštěnou omáčku u mě nečekejte. Jen vývar, cibuli a maso. A o tom to je. V té jednoduchosti. A věřte, že se budete oblizovat až za ušima.
Jdeme na to...
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4 porcí
INGREDIENCE:
- 500 g kýty (vepřové, jehněčí,...)
- 2 střední cibule
- 250 ml zeleninového vývaru (já použila Konečně vývar)
- máslo
- sůl, pepř
Šalvějová bramborová kaše
Karamelizované kapustičky
Zapneme troubu na 170 stupňů.
Cibuli si oloupeme a pokrájíme na měsíčky.Osolíme a důkladně opepříme maso ze všech stan.
Připravíme si pekáč. Do něho nasypeme cibuli. Položíme maso a přidáme kousek másla.
Nakonec zalijeme vývarem.
A pekáč vložíme do trouby. Pečeme cca 45 minut.
Průběžně maso otáčíme. Po 45 minutách vyndáme maso z trouby. Výpek s cibulí ještě vložíme na 15minut do trouby, aby se zredukoval a zhoustl. Sem tam ho můžeme promíchat.Nakonec maso nakrájíme na tenké plátky. Podáváme s vypečenou cibulí a například kaší.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:vepřová kýta - SvětBedýnek.cz
cibule - SvětBedýnek.cz
vývar - Konečně vývar (SvětBedýnek.cz)
máslo - SvětBedýnek.cz
podkladové dřevo - paleta
ubrousek - Butlers.cz
talířek - Butlers.cz
miska - Butlers.cz
rendlík - IKEA
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - Kateřina Kuranova SmoothCooking.cz
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
To musí být bašta.Vypadá to úžasně a je to jednoduché.
OdpovědětVymazatAno a je. Toho pepře by tam mělo být více, jak na té fotce. Ale asi záleží, kdo jak má pepř rád :-)
VymazatVepřové maso,kaše ani růžičková kapusta nepatří k mým nejoblíbenějším jídlům ,ale rozplívám se nad tím jak krásně umíte všechno krásně vyfotit :) :D !
OdpovědětVymazathttp://runeatandtravel.blogspot.cz/
To mě těší. Já si tedy letos tu kapustičku naprosto zamilovala a propadla jí :-)
VymazatA jak děláte tu kapustičku prosím? Vypadá to nádherně:-)
OdpovědětVymazatRecept tady :-) http://www.smoothcooking.cz/2016/01/karamelizovane-kapusticky.html
VymazatSkvělý recept, díky za něj! Dneska jsem se blýskla u rodiny:)
OdpovědětVymazatTak to moc ráda slyším. Paráda :-)
Vymazat