Vždy mě to vytáhne do ulic, procházíme se Prahou a zmrzlými rukami loupeme voňavě upečené kaštany.
Ale vždy si říkám, proč si je vlastně neuděláme doma? Je to přeci snadné. A tak jsme to letos konečně zavedli a už jsme je pekli několikrát.
A jelikož na tom vážně nic není, tak jsem si řekla, že vám sepíši návod, jak si tuto lahůdku připravit. A pokud je nesníte na posezení, tak z pečených vyloupaných kaštanů můžete vytvořit nějaký chutný dezert.
Doba přípravy: 30-45 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 500 g pečených kaštanů
- sůl
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
Kaštany otočíme vypouklou stranou na vrch a nakrojíme slupku.Poté kaštan otočíme a nakrojíme znovu do křížku.
Takto to uděláme u všech kaštanů.
Pečeme cca 10 minut. Kaštany se pěkně rozvoní a rozvinou. Ještě horké je posolíme. Půjdou krásně loupat a zpříjemní vám podzimní a zimní večery.
Vyloupané kaštany můžete použít na přípravu dezertů.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
kaštany - svetbedynek.cz
Foceno na:
podklad - stará paleta
mistička - Ikea.cz
ubrousek - Butlers.cz
prkýnko - z Řecka
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - smooth cooking
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
... voňajú až sem :O)
OdpovědětVymazatPřesně, miluji je.
VymazatKači a nemáš nějaký tip, jak z nich sloupnout i tu 2 "chlupatou" vrstvu, která je pod skořápkou? Vždycky, když jsem je zkoušela péct, tak mi tam zůstala a nedala se jednoduše odstranit.
OdpovědětVymazatMě se to vždy sloupne i s ní. Sem tam sice zůstane ale nijak mi to nevadí. Takže popřípadě nožík a nebo google :-)
Vymazat