PEČENÉ KAŠTANY

Když přichází podzim a zima, tak se všude rozvoní pečené kaštany. Aspoň v Praze ano.

Vždy mě to vytáhne do ulic, procházíme se Prahou a zmrzlými rukami loupeme voňavě upečené kaštany.

Ale vždy si říkám, proč si je vlastně neuděláme doma? Je to přeci snadné. A tak jsme to letos konečně zavedli a už jsme je pekli několikrát.

A jelikož na tom vážně nic není, tak jsem si řekla, že vám sepíši návod, jak si tuto lahůdku připravit. A pokud je nesníte na posezení, tak z pečených vyloupaných kaštanů můžete vytvořit nějaký chutný dezert.


Doba přípravy: 30-45 minut
Náročnost:    malá
Počet porcí:  6

INGREDIENCE:
  • 500 g pečených kaštanů
  • sůl
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 200 stupňů.
 Kaštany otočíme vypouklou stranou na vrch a nakrojíme slupku.
 Poté kaštan otočíme a nakrojíme znovu do křížku.
 Takto to uděláme u všech kaštanů.
Pečeme cca 10 minut. Kaštany se pěkně rozvoní a rozvinou. Ještě horké je posolíme. Půjdou krásně loupat a zpříjemní vám podzimní a zimní večery.
 Vyloupané kaštany můžete použít na přípravu dezertů.
 
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
kaštany - svetbedynek.cz

Foceno na:
podklad - stará paleta
mistička - Ikea.cz
ubrousek - Butlers.cz
prkýnko - z Řecka

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


4 komentáře:

  1. Kači a nemáš nějaký tip, jak z nich sloupnout i tu 2 "chlupatou" vrstvu, která je pod skořápkou? Vždycky, když jsem je zkoušela péct, tak mi tam zůstala a nedala se jednoduše odstranit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se to vždy sloupne i s ní. Sem tam sice zůstane ale nijak mi to nevadí. Takže popřípadě nožík a nebo google :-)

      Vymazat