A jelikož mi tou dobou napsal Sedlčanský hermelín, zda bych pro ně vymyslela nějaké recepty, tak jsem si řekla, proč ne. Sýry naprosto miluji a jím je téměř denně. A když jsem si vzpomněla na tento Jamieho recept, řekla jsem ano.
O pár týdnů později jsem vyndala sýr a pustila se do podobného receptu. A co vám budu povídat, je to dokonalost.
Pokud chystáte nějakou hostinu, Silvestra, či oslavu, tak určitě tohle připravte. Je to něco dokonalého a potěší to určitě každého. Hlavně styl servírování je velmi zajímavý.
Doba přípravy: 15 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
INGREDIENCE:
- 2 Troubelíny (1 balení)
- 2 lžičky pesta (já použila pesto z medvědího česneku Recept ZDE)
- 2 plátky rajčete
- trocha rozmarýnu
- pepř
- kousek pečiva
- olivový olej
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si sýr. Já použila tento troubelín, který je určený přímo k pečení. Při pečení se totiž krásně rozteče.Sýr vložíme do mističek, ve kterých se bude péct.
Vršek sýra odkrojíme.
Pokrájíme si rozmarýn.
A nasypeme na sýr.
Poté na každý sýr dáme jednu lžičku pesta.
A nakonec plátek rajčete. Doporučuji ten plátek nakrájet na kostičky.
Nyní přiklopíme sýr odkrojenou částí.
A úplný vršek popepříme a uděláme do něj mřížku.
Nyní si pokrájíme kousky pečiva na tyčky.
Ten z obou stran pokapeme olivovým olejem.
A posypeme troškou rozmarýnu.
Celý sýr a pečivo vložíme do trouby a nebo do kontaktního grilu.
Po pár minutách se rozpeče a bude tekutý a opečený.
A je hotovo.
A takto se pečivo namáčí do sýra a ukusuje. Je to úžasná pochoutka k večeři, ale i na párty.
Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
camembert - troubelín od Sedlčanský hermelín
pesto - domácí
rajče - SvetBedynek.cz
rozmarýn - ze zahrádky
pepř - Kotanyi
pečivo - SvetBedynek.cz
olivový olej - SvetBedynek.cz
Foceno na:
podklad - stará paleta
tác - z Českého Krumlova
hrneček - z farmářských trhů na Jiřího z Poděbrad
ubrousek - Butlers.cz
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
Foceno na:
podklad - stará paleta
tác - z Českého Krumlova
hrneček - z farmářských trhů na Jiřího z Poděbrad
ubrousek - Butlers.cz
Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
- Instagramu - smoothcooking.cz
- Facebooku - smooth cooking
- Youtubu - smooth cooking
- Twitteru - SmoothCooking
- SnapChatu - SmoothCookingCZ
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Sýry miluji a tohle vypadá výborně.
OdpovědětVymazatA také že je. My si na tom vybudovali závislost. Jen doporučuji použít ten troubelín, protože je takový měkký, když se rozteče.
VymazatVypadá to velmi lákavě, též jsem milovnicí sýrů a tento recept si nemohu nechat ujít. Ráda vyzkouším.
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU
Určitě vyzkoušej a dej vědět, jak se to povedlo :-)
VymazatVypadá to skvěle! Už vím, co dobrého udělám o víkendu. Jsem na to moc zvědavá, krásný recept. :)
OdpovědětVymazatSnad to nespálím. :D
To nespálíš. Doporučuji použít ten troubelín. Je na to rozpékání přímo dělaný a krásný se rozpeče do tekuta za chviličku :-)
VymazatVypadá to velice lákavě... mohu poprosit o recept na použité pesto?:-)
OdpovědětVymazatRecept na pesto je zde :-) http://www.smoothcooking.cz/2015/05/pesto-z-medvediho-cesneku.html
VymazatTak do toho jdu.Vypadá to lákavě.
OdpovědětVymazatDej vědět, jak se to povedlo :-)
VymazatA medvědí česnek teď seženu kde?!
OdpovědětVymazatNyní maximálně koupit už v podobě pesta. A nebo si rozmíchej trochu bazalkového pesta se stroužkem prolisovaného česneku :-)
VymazatNa moje počudovanie som Troubelína kúpila aj u nás v Tesku na slovensku. Vyskúšali sme zatiaľ len simple verziu s tým korením a rozpečenými kúskami chleba. Veľmi chutné, ale nabudúce skúsim dochutiť podľa teba, alebo freestyle-čo dom dá. Super inšpirácia :o) Pa
OdpovědětVymazatTo ráda slyším. Já si ho totálně zamilovala. Včera jsem vymýšlela další recept a je to vážně super. Tohle se jim povedlo.
Vymazatto dáváš na ten kontaktní gril i s tím papírem?? nevadí to?? a ještě máš nějaké fígle na čištění???
OdpovědětVymazatAno, je tepluvzdorný. Fígl žádný, prostě vezmu houbičku a čistím :-)
VymazatTak to je naprosto dokonalý nápad :) ! Zbožňuji rozpečené sýry :) !
OdpovědětVymazathttp://runeatandtravel.blogspot.cz/
To mě těší :-)
Vymazatto dneska zkusím!! :)
OdpovědětVymazatJen do něj a nech si chutnat :-)
Vymazat