Mám pro vás dobrou zprávu, to přesně tohle je a ještě to funguje skvěle jako dezert. Věřte mi, že nikdo z vašeho okolí nepozná, že tam je avokádo, natož aby poznal, že tam není cukr, či čokoláda. Je to prostě dokonalost.
Inspirovala jsem se v kuchařce Lahodně s Ellou. Je to moje nejoblíbenější kuchařka. Je mi blízká, jak stylem kuchyně, tak tím příběhem. Ella je také bloggerka.
Pro někoho tento dezert bude znít "až moc zdravě". Už teď slyším mého bratra, který říká, že by tohle nepozřel. Ale už teď ho vidím, jak po prvním soustu mu bude jasné, že si přidá. Je to dokonalost a zároveň závislost.
Doba přípravy: 5 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2
INGREDIENCE:
- 1/2 zralého avokáda
- 1 zralý banán
- 1 lžičky oříškového kešu másla nebo 6 kešu oříšků
- 1 dcl sójového, rýžového nebo ovesného mléka (můžete i kravského)
- 2 lžičky chia semínek
- 2 lžičky slunečnicových semínek
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
1 polévková lžíce javorového sirupu- nemusí být
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Vydlabeme avokádo a vložíme ho do mixéru.
Přidáme k němu banán.
Také oříškové máslo.
Přilijeme mléko.
Také přidáme semínka.
Také kakao.
A nakonec javorový sirup.
Rozmixujeme do hladka.
Pěnu předáme do skleniček a ozdobíme sezónním ovocem. Já použila lesní směs. Kyselý rybíz se k čokoládě krásně hodí, stejně tak maliny.Netrvalo to dlouho, přesně pár minut a dezert nebyl. Důkaz místo slibů, že to bylo výborné.
Dalo by se to využít jako náplň rawdortů nebo by to i po pobytu v ledničce bylo stále moc tekuté? Případně třeba jako krém mezi nějaký piškot?
OdpovědětVymazatUrcite dalo. Jen dej mene mleka :)
VymazatSuper! Díky! Uvažuji že bych to zkusila udělat do skleničky jako sladkou pomazánku třeba na lívanečky. Tak snad to s méně mlékem půjde a nezkazí se to. Děkuji mockrát. :)
Vymazatsuper! určitě vyzkouším!
OdpovědětVymazatKačí, prosím, funguje ještě ten kod na slevu do myfoodmarketu? pokud ano, řekneš mi, prosím, jak zní? díky
Ano, do konce dubna. Je to MF-SMOOTHCOOKING
VymazatMoc hezky nafocený.
OdpovědětVymazatDekuji ❤❤❤
VymazatPřesně podobnou dělám taky. Jinak máš to moc pěkně nafocený. Můžu se zeptat, kde jsi koupila to podkladové dřevo, na kterém to máš vyfocené?
OdpovědětVymazatDěkuji moc. Variant je asi hodně, každý si to upraví dle svého a vlastně o to u receptů jde :-) Tohle je stará paleta, kterou mám na zahradě :-D
VymazatPekné fotky a super recept. Niečo podobné si robím aj ja.
OdpovědětVymazathttp://www.danielainthelibrary.com
Děkuji moc :-)
VymazatTuhle pěnu miluju :) !
OdpovědětVymazatKdyž jsem ji v knížce Elly viděla poprvé trochu jsem se ji bála, ale teď si ji dělám opravdu často :D !
http://runeatandtravel.blogspot.cz/
Toho se právě bojí každý, ale pak ochutná a neřekl by, že tam vůbec avokádo je :-)
VymazatMiluju avokádo! Ale na sladko jsem ho ještě nezkoušela :)
OdpovědětVymazatTak to je ale velká chyba, určitě zkus :-)
VymazatSuper recept moc nám chutnal :) a krásně nafocené :)
OdpovědětVymazatDěkuji moc, to mě opravdu těší. Já jsem si to zamilovala ihned. :-)
VymazatAvokádo jsem nikdy neměla a tak určitě musím zkusit tento recept. Vypadá to skvěle a určitě mi to bude chutnat věřím tomu. :D
OdpovědětVymazatBlog:Cooking With Lucy
Neměla? Tak to je čas ho zkusit. Ale pozor na výběr. Ať není tvrdé a nebo uvnitř přezrálé hnědé :-) Je to občas boj.
VymazatDobře děkuji jsem zvědavá jaké vyberu. :D
VymazatTak pak dej vědět hlavně, jak ti chutnalo :-)
VymazatAhoj Kačí chtěla bych se zeptat jak se jmenuje ten robot co v něm mixuješ smoothie a jak ti vyhovuje
OdpovědětVymazatAhoj, mám tu dva články, kde o nich píši:
OdpovědětVymazathttp://www.smoothcooking.cz/2015/11/recenze-robotu.html
http://www.smoothcooking.cz/2016/01/recenze-spotrebicu-catler.html
Tak snad to pomůže :-)
Děkuji moc
VymazatMoc dobré, bez javorového sirupu, chutnalo i dětem. Budu opakovat. Míša
OdpovědětVymazatSuper :-)
Vymazat