TROUBELÍN S BRUSINKAMI V LISTOVÉM TĚSTĚ


A mám tu další Sedlčanský recept. Opět jsem zapátrala v receptech, které jsem již dávno vyzkoušela a připravila se Sedlčanským Troubelínem.

Jak už jsem vám v minulém receptu říkala, tento sýr je vhodný na zapékání. Má totiž jednu sper vlastnost a to, že se krásně roztéká.

A jak už můžete vidět na fotkách, opravdu se to povedlo. A jelikož můj manžel miluje brusinky, mělo to doma opravdu úspěch. Je mi jasné, že tohle není vysoká gastronomie a někomu to nemusí padnout do oka. Ale už dle předchozího receptu jsem poznala, že i takovéto recepty vás zajímají a rádi si sem tam připravíte.

Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 (1 balení po 2 kusech)

INGREDIENCE:
  • 1 balení Troubelín
  • 4 lžíce brusinek
  • 250g balení listového těsta
  • 1 vajíčko
  • trocha soli
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme troubu na 180 stupňů.
 Pomoučíme si vál hladkou moukou a rozválíme těsto.
 Těsto rozdělíme na dvě části.
 Rozkrojíme si Troubelín.
 Položíme ho na listové těsto.
 Přidáme na něj brusinky.
 A přiklopíme druhou částí Troubelína.
 Překryjeme jednou stranou listového těsta.
 Rozklepneme si vajíčko a vezmeme mašlovačku.
 Potřeme jednu část těsta a přiklopíme druhou částí.
 Strany utěsníme vidličkou, aby nám sýr nevytekl.
 Celé to potřeme vajíčkem.
 A posypeme hrubou solí.
 A dáme péct. Podávejte s kyselou okurkou.


10 komentářů:

  1. Miluju roztečený sýr! Jednoduché, úžasné!
    cara-carob-cooking.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Méně je někdy více :D jednoduché, ale úžasné!

    OdpovědětVymazat
  3. Jezis to vypada tak moc chutne - miluju brusinky s cammambert, ale nikdy me nenapadlo je dat k hermelinu... urcite vyzkousim!! Diky za inspiraci!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za recept, včera jsem ho zrealizovala. Ale půlkilové balení těsta na dva kousky sýra mi přišlo předimenzované, proto jsem do půlkila zabalila troubelíny čtyři. Přesto někteří strávníci nedokázali celou porci k večeři sníst, je to opravdu syté jídlo :-)! A výborné! Moc nám chutnalo, i za studena, a nebála bych se to upéct jako amuses-bouche - v takových těch vykrajovacích formičkách, které naplněné kolečko zároveň dokáží vytvarovat a stisknout do kapsičky. Jakkoliv je spojení Troubelína a brusinek sofistikované, chybí mi v té chuti ještě nějaký ostrý kontrast - přidala bych trochu citrónového pepře nebo pár kuliček nakládaného zeleného pepře. Pro podpoření trávení bych servírovala s míchaným salátkem s rukolou. Klidně s tou kešu zálivkou, co nás učil Honza a Alexandros v Chefparade s Kalamata balzamiky. Díky za pěkný recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude tím, že jsem napsala balení, já měla totiž balíček, který má 250g :-), tak to tam opravím.
      Máš pravdu, se salátkem to je určitě lepší, samo o sobě to je hodně těžké. Manžel miluje brusinky a nesnáší pálivé, ale kombinace sladkého a ostrého mě baví, takže musím jen souhlasit :-)

      Vymazat