V poslední době ale nejvíce miluji tyto "červená ledvina" fazole. Dělá se z nich třeba Chilli con carne. Zkoušela jsem s nimi několik receptů, ale tento je favorit. Myslím si totiž, že rajčatová chuť, uzené a chilli se k nim dokonale hodí. A spojení s hodně, hodně bazalky je úžasné a voňavé.
Tak jdeme na to...
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut vaření fazolí
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 250 g červených fazolí
- olivový olej
- 3 střední cibule
- 3 střední mrkve
- 3 řapíky celeru
- 3 stroužky česneku
- 200 g uzeného masa nebo uzeného tofu
- 2 hrsti bazalky
- 2 hrstí slunečnicových semínek
- 1 malá plechovka rajčatového protlaku
- chilli (Gurmánský chilli steak)
- provencálské koření
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme vařit fazole. Ty nasypeme do kastrůlku, zalijeme 2 ku jedné vodou a dáme vařit.
Vaříme tak dlouho, až fazole budou měkké.Osolíme jednou lžičkou soli.
Připravíme si ostatní suroviny a rozpálíme si pánev na střední plamen.
Na pánev si dáme trochu olivového oleje.
A ihned přidáme cibuli. Restujeme.
Mezitím, co se restuje cibule, tak si pokrájíme řapíkatý celer.
A vložíme k cibuli.
Také si oškrabeme a pokrájíme mrkev.
A vložíme také do pánve.
Také si pokrájíme uzené. Lepší je na větší kusy, aby chuť ve směsi vynikla.
A přidáme také do pánve.
Celé restujeme do té doby, až zelenina změkne.
Pot přidáme uvařené fazole.
A také dvě hrsti semínek.
Přidáme ještě malou plechovku rajčatového protlaku.
A prolisujeme tři stroužky česneku.
Dále ještě přidáme trochu chilli.
Ochutnáme, popřípadě osolíme a můžeme podávat.
Vyzerá to fantasticky... skvelý recept. (:
OdpovědětVymazatDaniela
Dani počkej, až si ho uděláš. Já jsem byla v sedmém nebi. Klidně bych si k tomu udělala rýži nebo jen tortillu. Ale já to jedla takhle samotné a je to prostě skvělé :-)
VymazatAhoj, dopoledne jsem přečetla, odpoledne vše nakoupila a už se těším až to vyzkouším :) Prosímtě jen mě mate - jak je tam napsané plné rajčat... Rajčata kromě protlaku tam nejsou?
OdpovědětVymazatDíky :)
Šárka
Šári nejsou. Samozřejmě může přidat pár pokrájených, ale takhle mi to přijde lepší. Nevěděla jsem, jak to nazvat, tak je to lehce závádějící :-)
VymazatTak jsem vstala v 6 abych si to stihla udělat do práce a to je vůně že bych to snědla nejraději místo snídaně! <3
OdpovědětVymazatTak to je bomba :-D
VymazatTo zní úžasně :) ! Veškeré fazole mám moc ráda a ty semínka v tom musí chutnat skvěle :) !
OdpovědětVymazatMíša - runeatandtravel.blogspot.com
Já miluji všechny luštěniny. Mohla bych to jíst pořád :-)
Vymazat