RAW AVOKÁDOVÁ OMÁČKA

Avokádo je ovoce. A hodně zdravé. Je bohatým zdrojem minerálních látek draslíku, mědi, magnezia, fosforu a vitaminy C, E, K, H, B3 a B5 (kyseliny pantothenové). Dužina obsahuje kyselinu olejovou, palmitovou a linolovou, což jsou kvalitní tuky.

Já osobně ho dávám do smoothie, na sendvič, do salátu, do dezertu. Pro mě je to zdravá, univerzální hmota, která se hodí téměř ke všemu.

Velká výhoda avokáda je ta, že se s ním dobře pracuje. Je měkké, matlavé a proto se hodí do raw omáčky.

Není nic snazšího, když vám k vaření postačí mixér a pár ingrediencí. Dále je na každém s čím tuto omáčku bude podávat. Já si k ní orestovala kousek ryby a uvařila těstoviny. Ale můžete do ní třeba namáčet mrkvové tyčky.

Doba přípravy: 5 minut
Náročnost:    malá
Počet porcí:  3

INGREDIENCE:
  • 1 zralé avokádo
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl, pepř
  • hrst bazalky a kávová lžička slunečnicových semínek nebo 2 lžičky bazalkové pesto
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
Příloha:
  • 250 g těstovin
  • nebo pokrájená mrkev s okurkou, když to podáváte jako dip
Postup aneb jak jsem postupovala já:
 Do mixéru vydlabeme avokádo.
Přidáme jednu polévkovou lžíci bazalkového pesta nebo hrst bazalky a 1 kávovou lžičku slunečnicových semínek.
 Dále přidáme stroužek česneku.
Šťávu z půlky citronu.
Trošku soli a pepře.

A cca 2 polévkové lžíce olivového oleje.
 A celou směs umixujeme do hladké omáčky.
 A je hotovo.
Nyní omáčku můžete podávat s čím chcete.
Já jí nejraději podávám s těstovinami a kousky ryby.

Příloha těstoviny a ryba.
Připravíme si tagliatele.
 Napustíme si velký hrnec vodou a osolíme.
A dáme vařit těstoviny dle návodu.
 Po uvaření slijeme vodu.
Pokud jsou těstoviny už studené, tak si je ohřejeme. Rozhodně neohřívejte omáčku s těstovinami. To by byla celá hnědá a ne krásně zelenkavá.
 Do horkých těstoviny přidáme avokádovou omáčku a promícháme.
 Nakonec přidáme pár lžic nastrouhaného parmazánu.
 Večeře je za pár minut hotová.


Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
avokádo - svetbedynek.cz
citron - svetbedynek.cz
bazalkové pesto - domácí
česnek - svetbedynek.cz
olivový olej -
těstoviny - Makro

Foceno na:
podklad - stará paleta
talířek - butlers.cz
mistička - Butlers.cz
talíř - Butlers.cz
ubrousek - Butlers.cz
mixer - Catler

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:

PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:
Olympus PEN E-PL7
A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm


14 komentářů:

  1. Skvelý recept... a aj jednoduchý, vyskúšam niekedy na obed (:

    Daniela

    OdpovědětVymazat
  2. No mňam,to zní úžasně !
    Avokádo mám moc ráda,ale do těstovin jsem ho nikdy dát nezkoušela :) !

    Míša - runeatandtravel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to máš co napravovat. Je to jednoznačně moje závislost za poslední dobu :-)

      Vymazat
  3. To musím vyzkoušet, mám strašně ráda a avokádo.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry vecer, mam jeden dotaz ohledne cvičení Jilian, myslite, ze to ma smysl, kdyz to budu cvicit treba jednou za dva dny? Nebo to uz smysl ztraci? Pak dnu opravdu nestiham cvicit a minimalne jednou tydne jdu na intenzivni trenink, po kterym bych asi shred uz nedala. Dekuji :) Vas blog je skvely, jste strasne sympaticka, jak jste tak porad usmevava a akcni, obdivuju Vas životní elan :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já si myslím, že každý pohyb má smysl. 30 days shred je založeno na tom, že cvičíš každý den, je to hlavně kardio a mělo by to asi člověk naučit častěji cvičit. Ale myslím si, že když si to zacvičíš 2x do týdne, tak to bude také ku prospěchu.
      Já také po odcvičení 30 dní plánuji chodit běhat a kombinovat to s těmito cviky.
      Jinak děkuji moc za pochvalu, vážím si toho :-)

      Vymazat
  5. Perfektní, zrovna jsem si uvařila k obědu a chutná to skvěle! Moc děkuji za zdravé recepty, vždycky tu najdu inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší. Zkus tohle někdy i připravit třeba jako dip a nakrájet k tomu mrkev a okurku a nebo třeba jako pomazánku :-)

      Vymazat
  6. Katko ta omacka je teda excelentni. Jen jsem ji udelala s pestem z medvediho cesneku a teda fakt luxus. Díky za recept :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož se do toho dává česnek, tak věřím, že s medvědím česnekem to musí být skvělé možná i lepší, když nad tím tak přemýšlím :-)

      Vymazat